Hvad er farerne ved brug af Roundup?

April 17

Hvad er farerne ved brug af Roundup?

Roundup er handelsbetegnelsen for en wide-frekvenser ukrudtsmiddel fremstillet af Monsanto. Det aktive stof i Roundup er systemisk herbicid kaldet glyphosat, som er den mest almindeligt anvendte herbicid i USA På trods af dens udbredte brug har Roundups aktive ingrediens glyphosat, vist i talrige studier at have skadelige virkninger på en række af organismer.

Farer til menneskelige systemer

Mindre end en kop af glyphosat er alle, der er nødvendige for at dræbe en gennemsnit-størrelse voksen mens symptomer på mindre doser omfatter øjen- og hudirritation, lunge-overbelastning og skader på den tarmkanal. I Californien tegner glyphosat-relaterede sygdomme sig for størstedelen af sygdomme rapporteret af landskab og landarbejdere. Nylige undersøgelser viser også, at lavere niveauer af glyphosat kan forstyrre den menneskelige endokrine system, forårsager infertilitet, sænket sædtal og reproduktiv kræftformer. Yderligere ingredienser i Roundup kan også forårsage skader på halsen og lungerne.

Risici for andre dyr

Dyr og insekter er berørt på samme måde som mennesker, men yderligere forskning har afdækket yderligere farer. Laboratorieundersøgelser på bananfluer har vist at glyphosat og forberedt Roundup årsager dødelige mutationer i bananfluer, sammen med forstyrret reproduktive systemer i en række testpersoner. Forsøg med rotter har dokumenteret en stigning i grå stær samt bugspytkirtel, lever og skjoldbruskkirtel tumorer hos udsatte personer. Selv anbefalede niveauer af roundup er giftige for regnorme og en bred vifte af nyttige insekter, herunder mariehøns.

Farer til andre planter

Glyphosat binder sig til mange jord-baserede mineraler, herunder calcium og kobber, som forhindrer planter dyrket i den samme jord fra at absorbere og udnytte disse mikronæringsstoffer. Roundup behandlede planter er mindre i stand til at trække kvælstof fra miljøet og vende tilbage til jorden, der følger med tiden, i kvælstof-fattige jorder. Derudover er gavnlige mycorrhizal svampe beskadiget eller helt udryddet i Roundup program zoner, hvilket resulterer i en stigning i visse anlæg sygdomme, såsom root rot i Byg og et fald i behandlede planter evne til at bekæmpe skadelige svampe såsom anthracnose.

Farer til jord og vand

Glyphosat fortsætter, tager op til et år at nedbryde i behandlede jord og så mange som 20 år til at forsvinde. Forskning har fundet spormængder af Roundup på behandlede frugter og grøntsager, høstet måneder efter ansøgningen. Selv forsigtige landmænd behandling af afgrøder på jorden med Roundup kan se så meget som en 400-meter drift af kemikaliet, mens applikationer af luft kan glider over 800 meter, påvirke andre organismer og reducere udbyttet af nabolandet afgrøder.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com