Hvad er fordelene ved kolloiderne i jorden?

July 22

Kolloider er den mest reaktive del af jord; de er ansvarlig for de fleste jordbundsforhold. Kolloider er meget små partikler--mindre end 1 mikrometer i diameter--til stede i jorden. De kan være mineralske partikler, normalt ler eller organisk materiale, der har nedbrydes til form humus. Kolloider er meget reaktive, fordi deres beskedne størrelse giver dem et relativt stort overfladeareal.

Kation Adsorption

Kationer er positivt ladede partikler. Nogle næringsstoffer, herunder kalium, magnesium og calcium, er kationer. Kolloider ofte har en negativ ladning, som får dem til at "adsorberes", eller holde positivt ladede partikler. Kationer i jord løsninger kan veksle med dem på overflader af kolloider, giver mulighed for kolloider til at holde næringsstoffer i jorden, snarere end at have næringsstoffer siver ud af jorden med vand. Næringsstoffer afholdt af kolloiderne frigives langsomt i jordvæsken, hvor de er tilgængelige for planterne at bruge.

Anion Adsorption

Anioner er negativt ladede partikler. Fosfater, nitrater og sulfater er nogle af de vigtige anioniske næringsstoffer. Positivt ladede kolloider vil adsorberes disse næringsstoffer anioner, holder næringsstofferne i jorden og tilgængelige for planterne at bruge. Anion adsorption sker ikke i samme grad som kation adsorption, fordi de fleste jord har færre positivt ladede kolloider-- men det stadig spiller en afgørende rolle i jordens frugtbarhed.

Fugt Adsorption

Kolloider adsorberes også vandmolekyler. Vandmolekyler afholdes af enten kationer adsorberet til kolloid eller af kolloide partikler, selv. Vand påvirker både kemiske og fysiske egenskaber af jord, herunder temperatur, iltning og effektiviteten af de adsorberede næringsstoffer. At have vandmolekyler i jorden, selvfølgelig, hjælper med at gøre fugt tilgængelige for planterne at bruge.

Beskyttelse af grundvandet

Jorden kolloider bidrage til at forhindre grundvand forurening fra organiske forbindelser, herunder pesticider. Kolloider holde fast i de forurenende stoffer, bremse eller stoppe deres bevægelse gennem jorden. Hvis bevægelse er stoppet, nå forurenende stoffer aldrig grundvandet. Nedsat bevægelighed giver mikrober i jorden mere tid til at nedbryde forurenende stoffer og uskadeliggøre dem før de når grundvandet.

Jordens struktur

Jorden kolloider kan holde sammen, at skabe klumper kaldet floccules eller aggregater. Kolloiderne stikning sammen bidrager til at give jordens struktur. I jord med få til ingen kolloider, ligesom sand, har jord meget lidt, hvis nogen, struktur. På den anden side er jord med en høj andel af kolloider, som ler, langt mere struktureret. Jordens struktur er en afgørende faktor i, om et websted er egnet til opførelse eller vej bygning.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com