Hvad er formålet med gødning?

November 25

Gødning er et vigtigt værktøj i enhver have, græsplæne, kommercielle landbrug drift, eller liggende vedligeholdelse enterprise. Gødning hjælpe avlere, gartnere og fagfolk, som landbrugere og golfbanen bestyrere opretholde deres planter, græs og træer i godt helbred, maksimere udbyttet, og holde græsplæner, frodige og grønne.

Grundlæggende formål med gødning

Gødning supplere essentielle næringsstoffer i jorden alle planter for sunde, kraftige vækst har brug for. I modsætning til populær tro er gødning ikke vegetabilske fødevarer. Planter producerer deres egen mad fra vand og CO2 gennem fotosyntese. Gødning i stedet give næringsstoffer planterne skal vokse. Tænk på gødning som plante vitaminer.

Næringsstoffer i goedninger

Alle gødning indeholder en eller flere af de "tre store" plantenæringsstoffer; kvælstof, fosfor, og kalium. Disse næringsstoffer bruges af alle planter i de største beløb og de fleste jorder mangler nok af en eller flere af disse til at opretholde langsigtet sunde, kraftige vækst, især under kontinuerlig dyrkningsforhold, som landbrug. Gødning er mærket med en serie af tre tal adskilt af tankestreger; 10-12-16. det er de relative procentdele vægtprocent, af hvert næringsstof indeholdt af gødningen.

Andre næringsstoffer

Svovl, magnesium og calcium, mens anvendes i mindre mængder end de "tre store" anvendes stadig i relativt store mængder af mange planter og kaldes, sammen med de "tre store" makro næringsstoffer. Andre næringsstoffer bruges af de fleste planter, men i meget mindre mængder er boron, zink, kobber, molybdæn, klor, mangan og jern. Disse kaldes mikronæringsstoffer. Nogle typer af gødning vil indeholde en eller flere af disse andre næringsstoffer. De vises på etiketten, men separat fra de tre tal, der repræsenterer de "store tre."

Forskellige typer af gødning

Gødning kan være organiske eller uorganiske. Organisk gødning kommer fra helt naturlige kilder og omfatter Tang ekstrakter, forskellige husdyrgødning, blodmel, benmel, fisk emulsioner, orm støbegods og mange andre. Uorganisk gødning er disse fremstilles kunstigt. Mange organiske gødningsstoffer naturligvis indeholde en eller flere næringsstoffer end de "tre store" mens de fleste uorganisk gødning indeholder kun en eller flere af disse tre vigtigste næringsstoffer. Organisk gødning har tendens til at frigive deres næringsstoffer langsommere end uorganiske gødninger, der er formuleret for umiddelbare tilgængelighed af næringsstoffer.

Anvendelser af forskellige gødningsstoffer

Gødning kommer i en næsten uendelig række formuleringer. Gødning højt kvælstofindhold bruges til græsplæner, golfbaner og landbrugsformål. Kvælstof fremmer stærk, kraftig vækst af blade og stængler. Fosfor og kalium fremme rigelig vækst af blomster, frugt og stærke rodsystemer. Mange planter drage fordel af en gødning højt kvælstofindhold tidligt i en cyklus, og mere fosfor og kalium senere i cyklus som de begynder at producere blomster og/eller frugt.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com