Hvad er formålet med køleskabet?

January 16

Hvad er formålet med køleskabet?

I 1803 opfandt Maryland landmand Thomas Moore udtrykket "køleskab" da han modtog den første US patent udstedt på køling. Endnu, ifølge historie Magazine Barbara Krasner-Khait, den moderne køleskab ikke vises indtil 1900-tallet. Imidlertid har menneskeheden brugt en form for køling i århundreder. Moderne køleanlæg, og alle de bekvemmelighed, at det giver, har haft en dybtgående indvirkning på samfundet.

Formålet med køling

Køle bremser bakterievækst i fødevarer og drikkevarer. Bakterier, som er overalt, trives i et varmt miljø og kan forårsage alvorlig sygdom. Ifølge det amerikanske Department of Agriculture er ideel temperaturer for bakterievækst mellem 40 og 140 F. I et sådant miljø, blive nogle bakterier fordoblet inden for 20 minutter. Køleskab på 40 F eller under bliver betydeligt bremse denne proces og beskytte fleste fødevarer.

Tidlig bevarelse

Mennesket har forsøgt at bevare fødevarer siden forhistorisk tid ved at gemme kød i huler eller sne. I koldere klimaer, var isen høstet og opbevares til brug i de varmere måneder. Krasner-Khait skriver, at af 1600-tallet, Frankrig bruger is for at skabe afkølede drikkevarer såsom iced spiritus og frosne safter. Andre gemt dagligvarehandlen som mælk og smør i kældre, søer, vandløb eller brønde. Men maden var ofte udsat for fordærv i de varmere måneder. Saltspredning, krydre, rygning, bejdsning og tørring var populære metoder til bekæmpelse af fordærv.

Fremstilling af is

Brug af is blev udbredt ved tidlige 1800-tallet. Frederick Tudor udviklet isolerende materialer for oplagring og transport af is. I slutningen af 1800-tallet havde de fleste hjem en frost. Naturlige is blev udvundet og leveret i hele Amerika. I 1879 var der 35 kommercielle is planter i Amerika. Imidlertid som naturlig is i sidste ende viste sig at være problematisk på grund af forurening og spildevand, mekanisk køling tog hold.

Køle fremgår

Over tid, lækage af kølemidler som ammoniak (NH3), methyl chlorid (CH3Cl) og svovldioxid (SO2) viste sig at være dødbringende. I 1928 opfandt Thomas Midgley Jr., bistået af Albert L. Henne og Robert Reed McNary, freon som erstatning for de skadelige kølemidler. Freon i sidste ende var fast besluttet på at være skadelige for ozon og blev erstattet med HFC 134a i 1996, som bruges i dag.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com