Hvad er forskellen mellem en mikrobølgeovn & ovn?

October 1

Mikrobølgeovnen er den eneste vigtigste opfindelse i de sidste 100 år i husmandskost teknologi. Det har revolutioneret den måde amerikanerne forbereder, plan og shop for måltider. Det dramatisk reducerer madlavning gange for visse fødevarer, og gør forberedelse af nogle fødevarer og retter betydeligt lettere. Det vil aldrig erstatte konventionelle ovn typer, som dens metode til opvarmning gør det uegnet til visse fødevarer, men det er stadig en væsentlig del af ethvert moderne køkken.

Hvordan ovne arbejde

En ovn er et apparat med et lukket rum, der bruger indirekte varme til at koge mad. Moderne ovne generelt bruge elektricitet eller naturgas til at producere varme. Elektriske ovne stole på tendensen af materialer til at få varmt når en elektrisk strøm løber gennem dem, et princip der kaldes modstand. Metal-elementer er placeret på toppen og bunden af ovnen og en elektrisk strøm løber gennem dem. Gas ovne brænde naturgas for at producere den varme, der er nødvendige for at lave mad. En termostat måler temperaturen i ovnen og justerer aktuelt eller gas flow til at holde temperaturen på den ønskede indstilling.

Konvektion og konventionelle ovne

Konventionelle ovne er afhængige af strålevarme elektriske elementer eller gasbrændere til at opvarme ovnen kabinet. Konvektion ovne har også en fan indeni ovnen til at cirkulere luften inde i ovnen. Dette forårsager ting i ovnen til at koge mere jævnt og hurtigt. Konvektion ovne er almindeligt forekommende i kommercielle applikationer og er dyrere end konventionelle ovne.

Mikrobølgeovn

Mikrobølgeovn er en type af elektromagnetisk energi, der rejser på lysets hastighed. De har en kort bølgelængde, omkring 2450 megahertz. Denne frekvens ligger under det synlige lysspektrum og lige over vifte af frekvenser, der anvendes til radio- og tv-udsendelser. De er en ikke-ioniserende type af energi, hvilket betyder, at de ikke skader på samme måde som radioaktiv stråling.

Hvordan mikrobølgeovne arbejde

En mikrobølgeovn virker ved hjælp af en slags vakuum rør kaldes en magnetron, et kompliceret elektrisk enhed, der genererer mikrobølgeovne af den korrekte frekvens og sigter mod disse stråler ind i et lukket rum hvor de er optaget af maden. Som mikrobølgeovne er absorberet, molekyler i maden, især vand, vibrere hurtigere, forårsager friktion, som producerer varme og tilbereder maden. Denne type madlavning er meget effektiv til opvarmning af visse fødevarer, men ikke godt for processer som bagning eller madlavning teknikker, som kræver bruning af mad.

Historie af mikrobølgeovnen

Mikrobølgeovnen er produktet af en utilsigtet opdagelse. I 1946, Dr. Percy Spencer gennemføre eksperimenter med en magnetron og en candy bar i sin lomme, smeltet under eksperimentet. Han satte nogle popcorn og et æg i nærheden af apparatet og majs poppede og ægget eksploderede. Han byggede en metalkasse, som mikrobølgeovn energi kunne rettes og mad placeret i det kogt meget hurtigt. Ved udgangen af år, det første patent på idéen om mikrobølgeovn bruges til at tilberede mad blev indgivet af sin arbejdsgiver, firmaet Raytheon og af 1947, den første kommercielle mikrobølgeovn var tilgængelige. Det var 5 1/2 fod høje, vejede omkring 750 pund og koste $5000. I dag er i 2010 kan en grundlæggende hjem model mikrobølgeovn havde for under $50.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com