Hvad er forskellen mellem et træet Peony & en haven pæon

September 2

Overdimensionerede blomster sprøjtede med en bred vifte af farver er signatur karakteristiske af pæoner, en flerårig yndlingsblomst. Bush pæoner, ofte kaldet urteagtige pæoner, og træ pæoner både producere nye blomster hver forår. Subtile forskelle mellem to vil hjælpe dig med at afgøre, hvilken der er bedst for din egen have.

Plante struktur

De mest let identificerbare forskellen mellem bush og træ pæoner er anlægget selv. Bush pæoner har ikke-træagtige, grønne stængler; mens træet pæon blomster understøttes af woody grene, meget gerne en busk.

Voksende vaner

De grønne blade og stilke af bush pæon dø ud i efteråret efter blomsterne er væk. Nye vækst vil reemerge i det tidlige forår, som sneen smelter i dit område. Træ pæoner, dog vil mister deres blade om efteråret forlader de træagtige stilke til vinteren over jorden. Du vil bemærke blade og blomstrer på træ peonies tidligere i foråret end er normalt, at bush pæoner.

Vækstrate

Tree pæoner har større blomster end busk sorter, ofte nå 10 inches i diameter. Men træ pæoner spredes meget langsommere end bush pæoner og så har ikke opnået popularitet forbundet med bush pæon sorter.

Plant størrelse

Hvert år, bush pæoner vil nå højder på 2 til 4 fod og vil kræve ejerkrav deres bløde stilke før tunge blomstrer på. Cindy Haynes, af den Iowa State University Institut for Havebrugsproduktion, hedder det, at træet pæoner kan i sidste ende producerer en busk, der er 3-5 fod høje, men med deres langsomt voksende natur, sandsynligvis ikke vil nå størrelsen indtil de er årtier gammel.

Stilling pæoner

En hybrid, kendt som den stilling pæon, er blevet skabt ved at krydse sorter af bush og tree pæoner. Disse hybrider prale med den bedste landsforræder i begge sorter, med de store, smukke blomster af træ arter, men dejlig grønt løv og hardy, hurtig voksende arten af bush pæoner. Mest stilling sorter forlader ikke nøgne woody stilke over jorden om vinteren. Ligesom bush vil pæoner, mest dø ud efter koldt vejr sætter ind og producere nye vækst i foråret.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com