Hvad er forskellen mellem gulv fliser & væg flise?

July 4

Hvad er forskellen mellem gulv fliser & væg flise?

Hjem center arrays af fliser, fremstillede stykker af materialer, der anvendes til at dække tagene, gulve, vægge eller andre overflader, give valg for enhver design stil eller farve ordningen. En professionel flise-håndværk person eller grossist ved hvilken type flise til brug i et bestemt program. For hjem gør-det-selv, men er forskellen mellem væg og gulv fliser ikke så simpelt, som det var da valg var mere begrænset.

Typer af fliser

Moderne regenereret glas, vinyl og poleret woods giver alternative materialer men en bred vifte af sten, keramisk, porcelæn, terra-cotta, mosaik og stenbrud fliser gøre økonomisk væg- og gulvbelægninger. Sten fliser er skåret og poleret. Keramiske fliser består af ler, feldspat, kvarts og andre ingredienser, der er formet, tørret, bagt og glaseret. Porcelæn fliser bruge finere ler end keramiske fliser, sammen med mineraler og pigmenter, der producerer en meget tætte flise, farvet i hele. Terra-cotta fliser del tættere kvaliteten af porcelæn, men håndlavede fliser kan blive porøse og kræve voksning i fugtige områder. Stenbruddet flise obligationer skifer med ler i en sten-lignende materiale. Mosaik fliser ankommer monteret på perforeret papir eller nylon opbakning og muligvis keramik eller porcelæn, glaseret eller uglaseret.

Gulv fliser

Gulvfliser skal stå op til vægt og fugt, så tættere porcelæn, terra-cotta og stenbrud fliser er foretrukket for denne ansøgning. Flise valgt til gulve skal opfylde bestemte standarder udviklet af porcelæn emalje Institute (PEI) og anbefales af American Society for Testing and Materials. En PEI rating af 5 garanterer den tætteste, stærkeste flise til tunge kommercielle og udvendig brug. PEI klasse 4 indeholder flise normeret til mest bolig gulve samt nogle kommercielle anvendelser. Porcelæn fliser falder ind under klasse 5 og Natursten fliser fremstillet af marmor, granit, skifer, travertin og kalksten hører i klasse 4 eller 5, selv om de muligvis skal forsegles på grund af porøse overflader.

Multi-use flise

Nogle fliser er stærk nok til at bruge på gulve, hvor trafikken er lys og vægge. Fliser med mat finish i klasse 3 vil fungere som gulv fliser på steder med kun moderat trafik, og klasse 2 fliser kan bruges hvor mund trafik er meget lys, såsom et badeværelse. Begge typer arbejde på væggene. PEI klassifikationer i disse klasser bør advare gør-det-selv at konsultere en kyndig kilde om de specifikke anvendelser af flise. Keramik eller glas mosaikfliser med en rating på klasse 2 eller 3 kan være helt acceptabel for et gulv i en gæst bad eller køkken counter men nyttig som væg flise kun i en husstand med flere børn eller en entusiastisk kok.

Væg fliser

Næsten enhver flise, herunder store sten eller stenbrud fliser, skabe attraktive vægfliser. Mange keramik eller glas fliser, hører dog hjemme i PEI klasse 1, den klasse, der tolererer ingen mund trafik på alle og anbefales til brug på vægge kun. Deres lavere tæthed gør dem lettere end gulvfliser af samme størrelse og lettere at håndtere. Klasse 1 fliser bære ingen trafik og kan udnytte højglans glasurer.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com