Hvad er forskellen mellem hvid eg og Red Oak tømmer?

October 2

Selvom du måske tror, at en forskel mellem hvid eg og rød eg tømmer er at man er hvid og den anden er rød, faktum er, at kommer begge sorter af eg i en bred vifte af farver. Farven er ikke en pålidelig måde at fortælle forskellen, selv om rød eg har tendens til at være Rosa rød til blondine i farve og white oak er mere tilbøjelige til at være lys tan til brunt kernetræ (indre træ lag) med cremet hvid til grå splintved (ydre træ lag).

Endgrain

Ser i slutningen af et snit stykke tømmer, der ikke er malet, forseglet eller groft savede. Rød eg har vækst ringe med porer, der er meget åbne og porøse. Dog er porerne i hvid eg tilsluttet med vækster kaldet tyloses. Også, vækst ringene på hvid eg er normalt mere tætliggende end vækst ringene på red oak, selvom ring afstand i sig selv ikke er en pålidelig måde at fortælle forskellen mellem hvid og rød eg.

Stråler

Ansigt af et bord af egetræ tømmer har små mørke brune striber, kaldet stråler, kører med korn. De fleste rød eg har korte stråler, som regel 1/8-3/8 tommer lang. Hvid eg har længere stråler.

Tekniske specifikationer

Ifølge The Wood Database, hvid og rød eg har følgende specifikationer: hvid eg har tørret gennemsnitsvægten af 50 lbs. pr. kubikfod, og rød eg har tørret gennemsnitsvægten af 45 lbs. per kubikfod. Hårdheden af white oak er 1.360 pounds-kraft, og hårdhed af rød eg er 1,290. Ruptur af white oak er 15,200 pounds per kvadrattomme, og det af rød eg er 14.300.

Andre faktorer

Ifølge Lewis tømmer produkter er bearbejdelighed af rød eg fremragende, mens bearbejdelighed af white oak er fair, og det kan være svært på værktøj. Fordi rød eg er porøse, det opsuger pletter og tilbyder en bred vifte af finish toner. Hvid eg også tager en finish godt. Rød eg er almindeligt anvendt til møbler, gulve, paneler, kabinetter, støbning og trim. Hvid eg er almindeligt anvendt til møbler, Tønder, spande og værktøjet håndtag.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com