Hvad er forskellen mellem jern & støbejern?

May 31

Jern er et metal element og den fjerde mest almindelige materiale i jordskorpen. Det har været brugt som et materiale til værktøjer og andre objekter i tusinder af år, selv om de processer, der gennemgår har ændret massivt. Der er flere typer af jern, som hver har sine egne egenskaber og anvendelsesområder, takket være forskellige fremstillingsteknikker.

Jern

Regelmæssig eller smedejern, jern er den oprindelige måde at opføre objekter af denne tunge materiale. Den moderne proces indebærer smeltning jernmalm i en lang periode ved relativt lav varme til at fjerne urenheder fra malmen. Jern er derefter hamrede ind i den ønskede form, en proces, der også fjerner urenheder i metal.

Støbejern

Støbejern går gennem en forholdsvis lignende proces. Det er smeltede som regelmæssige jern, men for kortere varighed og ved højere temperatur. Når smeltet, hældes det i kaster til at danne den krævede form. Som støbejern er hverken hamret eller behandlet for længe, er det ikke så ren som smedejern.

Egenskaber

Fordi smedejern er så ren, kan det modstå alvorlige vejrforhold uden rust og korrosion. Støbejern bliver rust og bryde hvis slog med en hammer. Af denne grund støbejern kaldes undertiden sprødt jern.

Applikationer

I bred forstand bruges både jern til udendørs metalbearbejdning. Mandehul dækker og gaden afløb er lavet form støbt jern som støbeformen kan bruges igen og igen at give regelmæssig figurer. Smedejern, på den anden side bruges til haven gates og lignende genstande, der ikke kan blive kastet på grund af uregelmæssige mønstre.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com