Hvad er forskellen mellem kalksten & calcit?

January 6

Hvad er forskellen mellem kalksten & calcit?

Calcit er et mineral, der opstår i de naturlige geologiske processer i jorden. Calcit er en form af calciumcarbonat, en type af calciumoxid salt med tre atomer af ilt bundet til ét atom af calcium. Calcit binder med andre stoffer til at oprette kalksten, der anvendes i byggeriet. Når du bruger disse stoffer som byggematerialer, tydeligt forskelle mellem calcit og kalksten.

Hvad er calcit?

Formen calcit calciumcarbonat former i alle typer af rock, ifølge webstedet mineraler-N-More. Ofte, er nogle af komponenten calcium erstattet af små mængder af jern, magnesium og mangan. Det er fundet i marmor, kalksten, sandsten og skifer. Calcit er ofte fosforescerende i naturen. Når klippen er ramt i et mørkelagt rum, vil stykkerne glød. Calcit er generelt hvide, men urenheder kan oprette en række forskellige farver i materialet.

Hvordan bruges calcit?

Calcit bruges i sin primære mineral form som en let slibende i rengøringsmidler, som en tandblegning agent og metallurgiske processer. Calcit var engang brugt til pistol seværdigheder for våben under anden verdenskrig. Calcit kommer i en bred vifte af krystallinske strukturer, som gør dem interesse for perler samlere. Calcit findes i hele verden i sådanne steder som England, Tyskland, Brasilien, Mexico, Rusland og en række regioner i USA.

Hvad er kalksten?

Kalksten er en anden form af calciumcarbonat. Det indeholder generelt 50 procent af calcit sammen med andre mineraler som kvarts, ler, pyrit eller andre materialer. Kalksten tendens til at form i ro, lavvandet, våde miljøer hvor marine dyr lever. Disse dyr bidrage deres skeletter og affaldsprodukter til rock. Fossiler findes ofte i kalksten-type klippeformationer.

Hvordan bruges kalksten?

Kalkstens særlige egenskaber gør det nyttigt for en bred vifte af applikationer i landbrug, metallurgi og fremstilling. Kalksten rock er relativt blødt og nemt at skære i blokke til byggeri. Vartegn, roadbeds, bygninger og landskabselementer er ofte lavet af kalksten, ifølge webstedet WhiteStarMining. Kalksten er ikke et godt materiale til brug i områder med syreregn, dog, da syren kan pit og bære væk den mineralske overflade. Pulveriseret lime bruges i landbrug og gartneri for at hæve pH-niveau i jorden for at gøre det mere basisk for sund vækst af visse typer af planter. Kalksten er også brugt i industrielle processer som et slibemiddel, maling og papir manufacturing som en fløde og i forarbejdning af fødevarer og lægemidler.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com