Hvad er forskellen mellem kartoffel frø & læggekartofler?

February 28

Hvad er forskellen mellem kartoffel frø & læggekartofler?

Kartoflen har et kompliceret livscyklus. Ligesom de fleste planter, det producerer frø og fremtidige generationer kan dyrke fra frø. I modsætning til de fleste planter producerer det også knolde, som gartnere høst og derefter bruge til at producere flere planter. Disse knolde er læggekartofler og de er ikke det samme som kartoffel frø. Gartnere, der ønsker at dyrke kartofler bør forstå forskellen mellem de to metoder til formering.

Kartoffel livscyklus

Kartoffel plantens livscyklus har fem stadier. Først, planten spirer. På dette tidspunkt, er det også producerer rødder under jorden. I anden fase, planten vokser højere og danner blade, mens roden udvikling fortsætter. I den tredje fase begynder blomster form og knolde voksende underground. I den fjerde fase, disse knolde udvikle sig til læggekartofler, hvis ikke høstet, disse knolde blive fuld kartofler egnet til at spise. I mellemtiden, blomster form i bær, der indeholder kartoffel frø. I den sidste fase i livscyklussen, planten over jorden manken, mens de underjordiske knolde nå fuld modenhed og deres skind hærde. Gartnere, der ønsker at dyrke flere planter kan enten gemme kartoffel frø fra bær eller høst knoldene, når de er små, bruge dem til at udbrede afgrøden. Disse knolde er læggekartofler.

Kartoffel frø

Kartoffelplanter producere en food afgrøde underground, men de producerer også blomster, der vokser over jorden. Den typiske kartoffelplanten producerer flere dusin blomster. Som planten modnes, udvikler blomster sig til små, grønne bær. Inde i hvert bær er hundredvis af kartoffel frø. De enkelte frø er lille og ligner tomatfrø. Gartnere kan høste disse frø af pluk bærrene når de er bløde, knuse dem i vand og venter på en dag. Frøene synker til bunds. Gartnere kan gemme disse frø indtil den næste voksende sæson og bruge dem til at producere læggekartofler, som kan dem bruges til at dyrke en fuld afgrøde af kartofler. Dette eliminerer behovet for at gemme læggekartofler, der kan rådne, fra høst til næste.

Læggekartofler

De fleste hjem gartnere vokse en kartoffelhøst ved at plante frø kartofler i stedet for kartofler frø. Læggekartofler, der er små kartofler på størrelse med en valnød. Det er muligt at producere dine egne læggekartofler ved at starte med kartoffel frø, men de fleste mennesker køber læggekartofler i sæsonen. De kan have mange øjne på dem. Øjnene hjælpe planten udbrede og er en god funktion i læggekartofler. Virksomheder, der markedsfører læggekartofler tjekke dem for sygdom og holde dem i et koldt miljø, så de ikke spirer før salg. De er en pålidelig måde til hjemmet gartner til at dyrke kartofler.

Sammenligning af kartoffel frø og læggekartofler

Ved hjælp af kartoffel frø for at dyrke kartofler er mere arbejde, især hvis du høste frø selv. Det tager også længere tid for en kartoffel plante til at nå modenhed, hvis du starter ved hjælp af frø. Ved hjælp af læggekartofler er lettere, da den nyligt spirede plante vil være større og mindre sårbare over for frost og skadedyr end en sætteplante vokset fra frø. Kartoffelplanten har også et forspring på at producere en fuld afgrøde. Læggekartofler, der er relativt dyre. Nogle gartnere høst deres egne kartofler frø og producere afgrøder efter afgrøde uden at skulle købe enten laeggekartofler eller kartoffel frø.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com