Hvad er forskellen mellem keramik og porcelæn fliser?

March 28

Hvad er forskellen mellem keramik og porcelæn fliser?

Den første beslutning, du bør gøre når du installerer fliser i dit hjem er at vælge mellem keramik og porcelæn fliser. Den største forskel mellem keramik og porcelæn fliser starter med deres sammensætning, som ikke kun bestemmer en flise farve og tekstur, men dens densitet, holdbarhed og bruger. Om at vælge en type af flise synes skræmmende ved første, forståelse vil disse forskelle gør at finde slags flise, der passer bedst til dine behov meget mindre overvældende.

Keramiske sammensætning og behandling

Keramik er lavet det meste af røde eller hvide ler blandet med forskellige mineraler og vand og er fyret i en ovn til at størkne. Fordi keramiske er porøse, eller mere tilbøjelige til at absorbere vand, oversiden af keramiske fliser er normalt forseglet med en glasur, at skabe et design lag, der bestemmer den flise færdige farve, design og tekstur.

Porcelæn sammensætning og behandling

Porcelæn er lavet det meste af fint sand, jord og yderst raffineret og renset ler og behandles ved en temperatur langt højere end i keramik. Det færdige produkt er en glas-lignende flise, der er tættere og med en vand absorptionshastigheden af 0,5 procent, mindre porøse end keramiske fliser. Porcelæn fliser er undertiden glaseret for ekstra holdbarhed, selvom ruder ikke er altid nødvendigt.

Holdbarhed

Glaserede keramiske fliser er ikke kun holdbart og langvarig, men er en af de nemmeste overflader at rengøre og absorberer ikke lugte, allergener eller bakterier. Men, keramiske fliser har en høj vand absorptionshastigheden, hvilket gør det mindre plet - og frost-resistente, mens porcelæn fliser har et lavt vand absorptionshastigheden, så det er mindre tilbøjelige til at absorbere fugt og er mere plet - og frost-resistente. Porcelæn fliser er også mere holdbare end keramiske fliser, porcelæn fliser højere tæthed gør det mere modstandsdygtigt over for slid, flisning og andre skader end keramiske fliser.

Egnethed

Keramiske fliser er bedst egnet til indendørs vægge og gulve med let til moderat trafik, da det er mere modtagelige for at bære, skår og revner. Porcelæn fliser er egnet til både indendørs og udendørs områder med lys til tung trafik på grund af sin større tæthed og holdbarhed. Men på grund af sin hårdhed og høj densitet, porcelæn flise er sværere at klippe og forme under installationen.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com