Hvad er forskellen mellem spånplade & Fiberboard?

December 20

Hvad er forskellen mellem spånplade & Fiberboard?

Komposit træplader er en type byggemateriale brugt i udstrakt grad som råmateriale i møbler, reoler, møbelsnedkerarbejde og andre ikke-bærende konstruktion applikationer. To typer af sammensatte paneler, spånplader og fiberplader, selv om ofte klassificeret sammen, er typisk lavet ved hjælp af forskellige teknikker og materialer og udnyttes i forskellige situationer. Medium-density fiberboard er generelt anses for at være af højere kvalitet end spånplade.

Materialer

Både spånplade og fiberboard er fremstillet af cellulosefibre typisk fra træ, der er fæstnet sammen med en syntetisk binder eller harpiks. Spånplade består af små, uregelmæssige træstykker, spåner og støv. Fiberplade, som er typisk medium-density fiberboard, er sammensat af nåletræ, der er blevet brudt i enkelte fibre. Tætheden af hver kan variere. Både spånplader og fiberplader kan indeholde tilsætningsstoffer indført under fremstillingen at give visse karakteristika.

Fremstillingsvirksomhed

De fleste forskelle mellem spånplade og fiberboard introduceres gennem fremstillingsprocessen. Hvis du vil oprette spånplade, råmaterialet rengøres, størrelse og tørres, inden harpiksen er anvendt. Fibrene er dannet i en mat og nede, mens du bliver udsat for varme indtil harpiks helbredelsesmetoder. Når harpiksen helbreder, panelet flyttes gennem en køler og stablet indtil klippe til størrelse og slebet. For at generere Fiberplade, er råvarerne blødgjort af bliver kogt i tryk damp. Materialet er derefter behandlet gennem raffinaderi plader, at gnide materialet fra hinanden for at skabe ensartet størrelse fiber. Harpiks er generelt anvendes som fiber afslutter raffinaderiet. Denne blanding er derefter tørres for at have en ensartet vandindhold, dannet i en mat og varm-presset.

Applikationer

Spånplade og fiberboard bruges ofte i lignende programmer, selv om medium-density fiberboard tilbyder fordele over spånplade under nogle omstændigheder. Begge typer af sammensatte materialer anvendes til paneler, møbler, gulve og lignende bruger, men fiberboard findes også i klaverer eller andre instrumenter, legetøj, højttaler komponenter og lignende applikationer. Fiberplade har en flad, glat, tæt og ensartet overflade, der gør efterbehandling lettere, og denne type af komposit træplader kan være belagt med mere forskelligartede elementer end spånplade. Medium-density fiberboard har en ensartet tæthed, der giver mulighed for præcis, indviklede bearbejdning, og har også akustisk afdæmpende egenskaber.

Andre typer af træplader

Spånplade og medium-density fiberboard, kan en række af andre typer af manipuleret træprodukter være ansat i en vifte af applikationer. Krydsfiner er alsidig, stærk og fås i forskellige tykkelser, finish og træsorter. Som spånplade, orienteret strand board eller OSB, er limet og presses, men det er lavet med større stykker træ at skifte orientering mellem lagene, hvilket gør det stærkere. Hårdttræ krydsfiner har en hårdttræ finér på overfladen, hvilket gør det velegnet til fine møbler og andre indvendige applikationer. Melamin er en slags spånplade, der har en plastik belægning på hvert ansigt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com