Hvad er forskellen mellem spånplader & MDF?

April 20

Hvad er forskellen mellem spånplader & MDF?

Træfiberplader og medium-density fiberboard er begge manipuleret træprodukter. Disse produkter er fremstillet af træ rester, såsom træ spåner, savsmuld og andre fibre sidesten fra høst af tømmer. Spånplader blev oprettet efter World Word II som svar på en øget boliger efterspørgsel. MDF er en meget raffineret version af rekonstitueret træ, der dukkede op i 1960 ' erne. Lidt anderledes, hvert produkt har sin særlige anvendelser.

Manipuleret træ

Træ produkter som spånplader og den mere slidstærkt MDF er et resultat af blanding træ biprodukter — fibre, spåner, savsmuld — med en lim-lignende stof til at gøre en træ gylle. Denne blanding er derefter behandlet for at skabe store plader, der kan skæres og bruges som naturlig tømmer. Denne proces bruger træ fragmenter, der måske ellers ender i forbrændingsanlæg eller deponeres.

Sammensætning

Både spånplader og MDF er lavet på samme måde, dog med forskellige typer af træ afpuds. Spånplader er lavet af jorden-down træ partikler såsom savsmuld.

MDF er lavet af damp-adskilt fibre; disse partikler er tørret og derefter blandes med et bindemiddel — en harpiks, der holder af træ snavs sammen. Denne voksagtig harpiks er normalt en syntetisk sammensatte kaldet urea-formaldehyd. Træ-harpiks gylle er udpresset i plader, derefter skåret, trimmet og undertiden malet.

Bruger

Spånplader bruges primært når udseende ikke er vigtigt. Det er ofte brugt som døren og kabinettet kerner, frysere eller subflooring paneler. Når det bruges til kabinet, har det normalt nogle type af træ finer overlay.

MDF anvendes ofte, når en træ-lignende struktur ønskes men lave omkostninger er vigtigt. MDF kan udskåret i næsten enhver form og bruges ofte til baseboards og væg Gulvlister. MDF er meget tung og er betød mere for indbyggede funktioner — bogreoler, kabinetter, forfængelighed — end for objekter, der skal overføres.

Overflade

Selvom manipuleret woods, som spånplader og MDF har lignende konstruktion, er deres overflader ikke ens. Træfiberplader har et mærkbart ru, plettet overflade, der ikke tager maling godt og er normalt dækket med nogle andre materiale, såsom fliser, laminat eller tæppe. MDF, på den anden side har en ensartet og jævn overflade, som tager maling godt. Dette betyder, at MDF kan stå alene, især når malet eller bejdset.

Vandtæthed

Spånplader og MDF har forskellige niveauer af resistens over for vand. Spånplader vil hurtigt blive mættet når det udsættes for vand og falde fra hinanden, men MDF er tættere og mindre gennemtrængelig. MDF tåler nogle mængden af fugt, men er ikke vandtæt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com