Hvad er forskellene i permeabilitet test til at bestemme jordbundens egenskaber?

December 9

Hvad er forskellene i permeabilitet test til at bestemme jordbundens egenskaber?

Jordens permeabilitet test bruges til at beregne hastigheden, hvor vand strømmer gennem jord. Jordens permeabilitet er en vigtig overvejelse i bygning byggeri, offentlige vandværker og kloaksystemer. Nedsivning, konstant hoved og faldende hoved er jordens permeabilitet prøver almindeligt anvendt. Permeabilitet kaldes også nedsivning. Matematiske beregninger bruges til at udtrykke jordens permeabilitet sats af vand udsivning.

Jordtyper

Grus er den mest gennemtrængelig jordtype, og ler er den mindste gennemtrængelige. Vand tager to minutter til at rejse gennem 3,37 feet (1 meter) af grus. Det kræver 200 år for vandet til permeat 3,37 fødder af lerjord. De fleste jord er en blanding af ler, silt, sand og grus partikelstørrelse. Viden om den korrekte jordtype og dens permeabilitet er afgørende for en vellykket installation af hjem eller kommerciel kloaksystemer, dæmninger, damme og bygninger.

Nedsivning Test

To eller tre core jord boringerne er taget i testområdet for en nedsivning test. Denne test bruges ofte til at bestemme egnetheden af jord til spildevand systeminstallation. Core boringerne er lavet til 3 fødder under den forventede dybde af kloaksystemet. En aftagelige mesh pose af grus er placeret i bunden af hver kerne kedeligt at beskytte hul bunden fra vaskning når fyldt med vand. Taske af grus er fjernet efter testen og bruges i efterfølgende test huller. Vand er placeret i området keder sig og forlod natten over. Ændringen i vandstanden er bestemt af en percometer og bruges til at beregne jordens permeabilitet.

Faldende hoved Test

Den faldende hoved permeabilitet jord test bruges i finkornet jord som silt og ler. Det bruges til at bestemme den nedsivning til underjordiske byggeprojekter og analysere stabilitet af jorden-bedrift konstruktioner. Testen kræver strøm af vand gennem en jordprøve, der er tilsluttet en standrør. Standrør giver vand hoved og giver mulighed for måling af mængden af vand gennem prøven, ifølge Geotechdata, en database med geotekniske oplysninger.

Konstant hoved Test

En konstant hoved permeameter test enheden bruges til at teste jord nedsivning i grovkornet jord såsom grus eller sand. Vand og jordprøvens placeres i afdeling af permeameter. Vand er tilladt at flyde ud naturligt, og dens hastighed og tid er målt. En matematisk beregning ved hjælp af darcy enheder er opnået og bruges til at bestemme den jordprøve permeabilitet. En darcy enhed måler permeabilitet af porøse stoffer som jord.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com