Hvad er kornafgrøder?

September 27

Hvad er kornafgrøder?

Overraskende, er de fødevarer, mennesker spiser mest græs. Ris, majs, havre og andre kornarter er græs afgrøder. Mennesker kan ikke fordøje græs stængler, ligesom andre dyr kan, men de overlever på frø. Korn blev de første landbrugs forsøg af tidlig mand, og folk stadig nyde dem i dag.

Kornafgrøder

Korn er korn, medlemmer af græsfamilien, som normalt har længe, tynde stilke. Frøene af disse planter, herunder hvede, ris, majs, byg, rug og havre, er de vigtigste fødevarer for mennesker rundt om i verden. Forskellige kulturer afhænge af forskellige korn, afhængigt af hvor de bor, og hvad der gror godt der. Med undtagelse af dybe ørken og de polare iskapper vokse korn overalt på jorden.

Ris

Ris er den vigtigste fødevarer afgrøde for 1,6 milliarder mennesker i verden. Der er 7.000 sorter af dette korn, som er blevet dyrket i 5.500 år. Halvfems procent af alle ris er vokset i Asien, hvor det er en kost korte. Ris må sumpede vådområder til at vokse. Ris er også brugt i køkkener i andre kulturer, såsom syd- og Mellemamerika. Ris er ofte dampet eller kogt, og dens milde smag blander godt med andre varianter. Ris kan også være jorden til en mel.

Majs

Majs er en basisfødevarer afgrøde i syd- og Mellemamerika. Det er også et grundlag for kost i USA, hvor mange fødevarer indeholder majssirup og andre majs derivater. Amerikanske indianere var i stand til at dyrke majs selv i det sydvestlige USA ørkener. Majs er blevet dyrket i Mellemamerika i mere end 5.000 år. Majs, som vokser godt i milde klima, er ofte spises direkte fra cob, eller kernerne fjernes fra kolben. Majs kan tørret og malet til et måltid, der bruges til at lave kager, brød og tortillas.

Havre

Havre er en korn-korn, der vokser godt i koldere, vådere klima. Populære i europæiske lande, denne solide korn bruges ofte til at gøre en varm morgenmadsprodukt og er malet til mel til fremstilling af kager og brød. Havre er en god kilde til fiber og er en vigtig del af kosten for mange kulturer.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com