Hvad er Leaf Rust?

October 10

Når det kommer til græsplæne og værftet vedligeholdelse, er der meget mere at processen end simpel græsslåning og vanding. Faktum er at græsset kan lider af en række uventede problemer, herunder blad rust, som er forårsaget af en type skimmelsvamp, der bebor vingerne og kan ødelægge udseende og sundhed i en græsplæne.

Beskrivelse

Fra oven eller fra en afstand, vil en græsplæne inficeret med blad rust har en rød, orange eller gul skygge i stedet for den forventede frodige og grønne udseende. Tæt, kan rød eller orange pustler ses på de enkelte blade. Disse pustler bliver spurt ud orange støv når poppet. Støv, som ofte vil blæse gennem luften og dukke op på sneakers og bukser af dem gå gennem græsset, er en samling af de svampesporer, der forårsager rust sygdommen. Til sidst vil rust slå græs vinger gule og få dem til at dø. Rust vil også svække græsplænen så alvorligt, at det ikke kan tåle til vinter frost og vil dø.

Årsager

Leaf rust er forårsaget af forme i 'Puccinia' familien. Formen er ikke til stede i alle græsplæner hvert år; Det skal have visse gunstige betingelser for at vokse på en græsplæne. Formen er mest tilbøjelige til at vises i sensommeren eller tidlige efterår, når temperaturer og luftfugtighed er den højeste af sæsonen. Det vokser bedst i dagtimerne temperaturer på mellem 85 og 95 grader Fahrenheit, natten temperaturer mellem 70 og 75 grader Fahrenheit og fugtighed over 80%. Hyppige lys regn eller vanding indsats, som lad vandet sidder på græsstrå i stedet for at fordampe, vil tiltrække rust skimmelsporer.

Kulturelle kontrol

En række skridt kan træffes for at forhindre blad rust fra infesting en hjem græsplæne. Tillad græsset til at tørre ud lidt i mellem vandingerne, så vand dybt så at vandet opsuger i jorden i stedet for sidder på overfladen. Vand i de tidlige morgentimer, således at eventuelle overskydende vand fordamper i middagsheden og solen. Rive op alle græsplæne udklip efter slåning så at rust ikke har en fugtige, skyggefulde sted at begynder at vokse.

Fungicider

De fleste boligejere finde svampedræbende programmer unødvendige og dyre når der beskæftiger sig med blad rust. Generelt, vil rust forsvinde med bedre kulturelle praksis. Men hvis rust truer en nyligt frø græsplæne eller infektionen er alvorlig nok, fungicider kan være nødvendig. Strobilurin er den mest effektive kemiske fungicider til rust og skal anvendes på nye græsplæner ved det første tegn på infektion, eller når det bliver klart, at kulturelle praksisser ikke er nok til at styre rust. En enkelt ansøgning generelt er nok til at styre rust for sæsonen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com