Hvad er manipuleret træ?

January 11

Hvad er manipuleret træ?

Træ, manipuleret eller sammensatte, er det generiske navn for en lang række menneskeskabte træprodukter, der er foretaget af bindende-- eller Lime sammen--tråde, stykker eller fibre af skrot løvtræ og nåletræ. Manipuleret træprodukter er netop designet til standarder, der opfylder internationale, nationale og anvendelse eller projekt specifikke krav.

Historie

Begrebet manipuleret træ er ikke en ny. Ifølge Eric Corey Freed i bogen "Green Building og remodellering for Dummies," historien om manipuleret træ datoer tilbage til tidspunktet, hvor de gamle egyptere, der har foretaget omfattende træ strukturer ved at lime sammen tynd finer af høj kvalitet træ over en billig kerne af regelmæssige træ, spare enorme omkostninger.

Moderne dag handelssædvane manipuleret træ begyndte da det første patent for krydsfiner blev udstedt i 1868. Andre strækninger på manipuleret træprodukter blev indført i 1970erne og 1980erne til at give et alternativ til de økonomiske og strukturelle begrænsninger i massivt træ.

Typer og kategorier

Der er forskellige typer af manipuleret træ, herunder krydsfiner, limet lamineret træ, udholdenhed træ, orientalske strand board (OSB), waferboard, spånplade, Fiberplade og fiberplader.

R. Bruce Hoadley i bogen "forståelse træ: en håndværker Guide til træ-teknologi," klassificerer manipuleret træ i fire hovedkategorier: lim-lamineret, fingerskarvning, jeg-strøer og strukturelle træmasse.

Manipuleret træprodukter

Ifølge Stephen Diller og Janelle Diller i "Håndværkers konstruktion Installation encyklopædi", manipuleret træprodukter er opdelt i to store grupper: spær og lamineret og limet produkter.

Andre typer af manipuleret træprodukter, der finder mange anvendelser i en række forskellige brancher omfatter strukturelle sammensatte tømmer, strukturelle paneler, træ i-bjælker, vægpaneler, spær, limtræ og dimension tømmer.

Bruger

Manipuleret træ bruges som strukturelle materialer i arkitektur og byggeri--for at danne væsentlige komponenter i vægge, gulve og lofter.

Det bruges i opbygningen af møbler, sportsudstyr, legeredskaber, musikinstrumenter, køretøjer interiør m.fl.

Fordele og ulemper

Manipuleret træ produkter har standardiserede og veldefinerede strukturelle og arbejder egenskaber. Deres stivhed, styrke og begrænsninger er helt forudsigelig. Manipuleret træ giver større styrke, konsistens og holdbarhed end massivt træ i mange tilfælde. Det er mindre modtagelige for fugt og fugtighed end fast tømmer og kræver ikke så meget forberedelse. Forskellige fremstillingsprocesser kan stort set fjerne alle strukturelle skævheder findes i massivt træ, såsom splits, burls, porer og knob.

Nogle manipuleret træ produkter er modtagelige for brand og fugtskader. Det er ofte vanskeligt at sand ud af dybe buler og ridser fra manipuleret træ. Manipuleret træprodukter brænde hurtigere end massivt træ elementer og er dyrere at gøre siden større energi der kræves i deres fremstilling. Manipuleret træ er typisk dyrere end lamineret træ.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com