Hvad er Matelasse bomuld?

August 27

Matelasse (udtales mat-le-sige) er et fransk ord der betyder polstret, foret eller quiltet. Det bruges til at beskrive stof, der synes at være quiltet, men er ikke. Jacquard væve er oftest bruges til at producere matelasse tekstiler, med bomuld at være den mest almindelige materiale, der er valgt for den særlige vævning proces, der giver stoffet sin underskrift look.

Funktioner

Speciale væve bruges til at producere matelasse bomuld giver stoffet en unik udseende af indviklede mønstre, som kunder har gjort top sælgere. Selv om de ikke er quiltet, matelasse tekstiler er lavet til har rejst mønstre, fordybninger og den polstrede ser ofte forbundet med quilts.

Funktion

Bomuld matelasse bruges til at lave emner såsom sengetæpper, slip covers, sengetæpper, shams og andre elementer, home decor.

Overvejelser

Matelasse tekstiler siges at bringe en europæisk stil til boliger, som indeholder produkter fremstillet af den specielle Jacquard vævning proces. Elementerne matelasse ligner de hånd-syet quilts gjort populær i Frankrig i løbet af 1600-tallet.

Forebyggelse/løsning

Særlig hvidvaskning af praksis er nødvendige for at sikre levetid af din matelasse bomuld elementer. Luksustekstiler som 100% egyptisk bomuld matelasse er alle naturlige og kan krympe eller blive beskadiget, hvis hvidvaskes i hjem vaskemaskiner og tørretumblere. Det anbefales, du kan bruge en professionel renere oplevet i speciale stof.

Fun Fact

Matelasse bomuld er ikke kun bruges til sengetøj og home decor produkter men har været brugt i beklædningsgenstande af modedesignere såsom Dolce & Gabbana, Ellen Tracy og Michael Kors.

Historie

Væve bruges til at producere matelasse bomuld blev opfundet i 1801 af en franskmand ved navn Joseph Marie Jacquard. Den proces, han udviklede bruges stadig i dag til at gøre matelasse tekstiler, som ellers kunne kun fremstilles af de hånd-syning og lange timer af dedikerede medarbejdere.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com