Hvad er Matelasse stof?

March 10

Matelasse er type dobbelt-vævet stof, der først opnået popularitet i 1700-tallet. Attraktiv og holdbar, matelasse blev oprindeligt brugt til husholdningsbrug og var endda formet i women's undertøj.

Væve

Matelasse er vævet i en teknik, der blev udviklet til at efterligne stilen af håndlavede tæpper i den sydlige del af Frankrig. Oprindeligt vævet i hånden med fire sæt af garn på jacquard væve, har matelasse et quiltet udseende uden nogen ekstra polstring.

Kort historie

Matelasse er dervied fra det franske ord "matelasser", der defineres som quiltning eller vat. Quiltet vævning, eller matelasse, menes at have været opfundet af en englænder, Robert Elsden, der blev hædret af Society for opmuntring af kunst, producenter og handel i 1745 for hans innovation.

Holdbare klud

Fordi den dobbelt-vævede teknik produceret et robust materiale, mange tidlige eksempler på matelasse har overlevet i fremragende stand og er udstillet i tekstil museer og privatsamlinger. De fleste af disse stykker er vævet af bomuld eller hør i nuancer af ecru eller hvid.

Moderne fremstilling og brug

I dag, er matelasse stof et populært materiale til boligindretning. Det tilbydes i et bredt udvalg af farver og moderne matelasse er gjorde maskinen. Vævet mønstre spænder fra klassiske geometriske mønstre til komplekse blomster og paisley motiver. Mange producenter tilbyder matelasse i både bomuld og bomuld/polyester blandinger.

Matelasse som et Fashion Statement

Matelasse har et sted i verden af high fashion. Internationalt berømte modeskabere, Cristobal Balenciaga og Hubert de Givenchy, kendt for de fremragende skrædderi og strukturen i deres samlinger, anvendes matelasse i deres design. Både Balenciaga og Givenchy blev af mange kendte mode ikoner, herunder Jacqueline Kennedy favoritter. Mens hun var førstedame, Mrs Kennedy smag for fransk mode blev omhyggeligt skjult og legenden siger at hendes velhavende svigerfar hemmeligt betalte regningerne for tøj hun bestilt fra disse designere.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com