Hvad er meningen med eksotiske arter?

January 5

Hvad er meningen med eksotiske arter?

Eksotiske arter er blevet et varmt emne i de seneste år, på grund af de potentielle trusler, de udgør for andre arter, økosystemer, menneskeskabte miljøer og økonomier. Selv om alle fremmede arter er hjemmehørende i nogle hjørne af kloden, deres introduktion til nye områder, og deres efterfølgende succes på bekostning af hjemmehørende arter, er hvad der gør dem farlige.

Definition

En eksotiske arter er alle arter--anlæg, jord - eller vand-baserede dyr, svamp eller bakterier--der er indført, enten ved et uheld eller med vilje til et miljø end hvor det udviklet sig og historisk set har levet. Arter, der er i stand til at trives og formere sig i nye omgivelser kan også kaldes, fremmede, ikke-hjemmehørende, ikke-hjemmehørende, introduceret eller invasive.

Metoder til indførelse

Mange eksotiske arter er utilsigtet frigives i nye miljøer. For eksempel, privat, indeholdt prydhaver eller offentlige botaniske have ofte udenlandske arter af planter, hvis frø og sporer blev gennemført af vind uden for deres grænser i naturen.

Skibsfart er en anden synderen, som skibe rejser tusinder af miles, passage mange økosystemer, og kan levere nye arter i deres last og på deres skrog. Kanalerne link nye vandveje, giver mulighed for iblanding af tidligere isoleret akvatiske arter.

I nogle tilfælde frigive mennesker med vilje nye arter for sport eller landbrug.

Problemer

Kontorer nu forsøger at forhindre spredning af eksotiske arter, fordi de er en trussel mod deres nye omgivelser. Nye arter kan fortrænge hjemmehørende arter ved at tage deres beboelsesrum og indtage deres mad, såvel som deres unge og/eller æg. De kan også overvælde visse områders naturressourcer, forlader landskabet ødelagt og ubeboelige for alt liv.

Bakterier kan angribe planter og dyr, der mangler naturlige forsvar for den nye sygdom. Dette er slemt ikke kun for biodiversiteten, men også for mennesker, der lever af jorden gennem landbrug eller fiskeri, f.eks.

Eksempler på eksotiske arter

Kvælerslanger, ofte frigivet kæledyr, har lavet nyheder i tropiske klimaer som Florida, hvor de trives og spise hjemmehørende arter samt nogle uheldige kæledyr.Kaniner blev forsætligt indført til Australien simpelthen for sport. Men de ganges hurtigt langt ud over de tal, som folk kunne skyde til rekreative formål, og deres numre overvældet det sarte økosystem. Deres forbrug af ressourcer er blevet identificeret som en af de vigtigste årsager til den outback tør og ubeboelige karakter.

Standse spredningen

Nu, hvor forskere har dokumenteret de skader, der fremmede arter forårsager, arbejder agenturer for at reducere problemet. Mange områder bede beboerne til at ringe til statslige organer, når de spot invasive arter, så de kan enten være fanget og fjernet eller dræbt.

Mange lande forhindre mennesker i at bringe i dyr, friske fødevarer, jord eller frø fra andre nationer.

Inden for USA forbyde nationale og statslige parker ofte brug af brænde fra visse områder, kendt for at være plaget af eksotiske arter af insekter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com