Hvad er meningen med tal på gødning tasker?

August 2

Hvad er meningen med tal på gødning tasker?

Føderale lovgivning kræver gødning fabrikanter at vise gødning analyse på etiketten. Denne analyse består af tre tal, der repræsenterer mængderne af kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K). Disse tal kaldes N-P-K, fortæller procentdelen af hvert næringsstof i gødningen. Gødning mærket 10-6-8 indeholder 10 procent kvælstof, 6% fosfor og 8 procent kalium. Mens disse numre give en masse information om sammensætningen af gødningen, fortælle ikke de hele historien.

Kvælstof

Kvælstof fremmer sund plantevækst. Anvendelse af anbefalede mængder af kvælstof hjælpe med at holde dine planter grønne og voksende. Nitrogen findes i flere forskellige former for gødning brug. Quick-release kvælstof former giver en hurtig burst af kvælstof til planterne og fremme en vækst spurt. Selv om dette lyder ønskeligt, især hvis du ønsker en grøn græsplæne hurtigt, har de en ulempe for miljøet. Fordi quick-release kvælstof er vandopløselige, quick-release gødning har tendens til at bidrage til forurening af vores søer, vandløb og grundvand.

Langsom frigivelse gødning og organiske gødningsstoffer frigive deres kvælstof over en længere periode. De er mere miljømæssigt ansvarligt. Disse gødninger giver næringsstoffer for planterne over en længere periode.

Fosfor

Fosfor hjælper i spiring af frø og vækst af planter. Mange jord indeholder tilstrækkelige niveauer af fosfor uden tilføje nogen fra gødning. En jord test afslører hvilke næringsstoffer er vigtigt at tilføje som gødning. Da fosfor tilføjer til vandforurening, bruger det kun efter behov og følg alle label retninger.

Kalium

Plantevæv indeholder én til tre procent kalium. Det regulerer vandforbruget i planten, og fremmer mange anlæg processer og vækst. Kalium øger plante tolerance over for ekstreme temperaturer, tørke, sygdomme og skadedyr problemer. Anvende kalium i foråret og falde for bedste plantevækst og vinteren overlevelse.

Beregning af beløb til brug

Gødning, du har brug for afhænger af din jord. En jord test vil fortælle dig hvilke næringsstoffer er i jorden, og hvilke der tilføjes. De fleste anbefalinger er lavet i form af antallet af pounds af næringsstof bruge pr. 1.000 kvadratfod af haven eller græsplæne område. Hvis du har en pose med 10-6-8 gødning, multiplicere procentdelen af næringsstoffet i decimal form af vægten af posen til at bestemme antallet af pounds af kvælstof indeholdt i posen. Så er 10 procent 0,10 som decimaludtryk. Derfor 0,10 x 5 £ pose = 0,5 eller halv pund af kvælstof i en 5 pund pose. Den ressource, der er anført har disse beregninger udarbejdet i tabelform.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com