Hvad er Mint kompost?

February 21

Hvad er Mint kompost?

Pebermynteolie kommer fra "pebermynte hø", der er blevet opvarmet og trykket. Resultatet er mint hø kompost. Gartnere kan bruge denne kompost som et tilsætningsstof til deres jord eller som en barkflis. Oregon State University har fundet nogen sandhed i den overbevisning, at svamp Verticillium dahliae, som kan være til stede på pebermynte planter, kan overføres til andre planter gennem komposten. Den høje varme involveret i udvinding proces dræber denne svamp.

Tilgængelighed

Mynte hø kompost er tilgængelig i efteråret efter høståret mynte. Hvis du ikke kan finde en forhandler der bærer mynte hø, finde en lokal mynte tobaksavleren eller forarbejdning. Fra en af disse kilder, kan du købe en bulk mængde af mynte hø kompost. Cirka 90 procent af mynte hø vokset i USA er vokset i Idaho, Californien, Washington, Oregon og Montana. Der er dog mynte hø avlere over hele USA.

Bruger

Du kan bruge mynte hø kompost som en type af barkflis i en blomst eller køkkenhave. Spredes et 3 til 4 tommer tykt lag af mynte hø kompost som barkflis. Det er vigtigt at bruge barkflis i haven selvom vækstsæsonen er slut. Barkflis hjælper med at holde jordbundens temperatur op, beskytte rødderne af stauder i løbet af vinteren. Det reducerer også ukrudt, der kan vokse i haven, når andre planter ikke vokser aktivt. Du kan også arbejde mynte hø barkflis i haven jorden med en haven rake. Dette tilføjer organisk materiale til jorden.

Fordele

Der er en stor fordel at bruge et lag af mynte hø kompost i din have: Mint hø kompost tilføjer ekstra næringsstoffer til jorden, som det bryder ned. Frisk mynte hø kompost er højt kvælstof og kalium, og begge disse næringsstoffer er vigtigt i planternes vækst. Hvis du fastsætter et lag af mynte hø kompost muld i din have i efteråret, kan du rive mynte hø i jorden i foråret. Dette tilføjer en stabil dosis af kvælstof og kalium til jorden over vintermånederne.

Problemer

En af de største problemer med mint hø kompost er, at det er svært at sprede sig i haven. De tykke sorte klumper af kompost spredes ikke så jævnt som andre dækningsmateriale. Hvis du planlægger at arbejde kompost i jorden med det samme, er dette ikke et problem.

På grund af hurtig nedbrydning af mynte hø kompost er det ikke en langsigtet weed barriere i haven. Dette tvinger dig til at arbejde mynte hø kompost i jorden og fastsætte nye barkflis i foråret.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com