Hvad er Misson Sofa?

January 26

Mission møbler opstod i 1920-erne som en reaktion på hvad dets beslutningstagere så som overdreven kræsenhed og dekoration af den victorianske æra. Mission sofaer, som alle Mission møbler, er kendetegnet ved rene linjer og robust konstruktion. Æstetiske af Mission møbler er designet til at gøre opmærksom på dens konstruktion i stedet for at aflede opmærksomheden gennem dikkedarer og anvendt indretning.

Materialer

Mission sofaer er traditionelt lavet af kvartal-savet eg. Udtrykket "kvartal-savet" refererer ikke til en type af eg, men metoden til at skære. Kvartal-savet eg har hvert bord, skære radialt ud af loggen, snarere end blot udskæring log ind i strimler. Denne metode er, hvad der skaber de særprægede flager, der er tydelig i kornet af kvartal-savet eg. Det gør også tømmer mere stabil og mindre udsat for svind, hævelse og vridning. Puder på Mission sofaer er som regel lavet af brunt læder eller undertiden ud af tekstiler, der supplerer den farve og korn af egetræ.

Historie

Den primære udvikler af Mission møbler blev Gustav Stickley, der arbejdede i staten New York i begyndelsen af 1900-tallet. Han var inspireret af arbejdet i dansk designer William Morris samt møblerne fundet i spanske missioner, deraf navnet af møblerne. Stickley var en teoretiker samt en håndværker og udarbejdet på årsagerne bag hans teorier i et blad kaldet "Håndværker". Ligesom Morris troede Stickley, at design var tæt knyttet til spørgsmål om social retfærdighed og meningsfyldt arbejde.

Byggeri

Traditionelt bygget Mission sofaer gøre brug af mortise og tenon snedkeri, som indebærer at skære en slot eller mortise, i ét stykke træ, og derefter skære en tenon på enden af et stykke træ der er af samme størrelse som mortise. To er derefter sluttede og sikret på plads med en pind, der er drevet gennem begge stykker af træ, som skaber en meget stærk fælles, som kan modstå slid at sofa oplevelser. Mission sofaer er ofte karakteriseret ved talrige tæt placerede lameller på deres sider, og disse samles også i kroppen af sofaen ved hjælp af mortise og tenon leddene.

Bruger

Mission sofaer er normalt anvendes i indenlandske design ordninger i forbindelse med andre Mission møbler. Mission møbler er ofte fundet i kunst og kunsthåndværk huse, fordi to designtraditioner bruger lignende materialer og æstetik og er meget kompatible sammen. På grund af deres rene linjer og moderne udseende, Mission sofaer også fungerer godt i mere eklektisk eller modernistiske indstillinger og med held kan integreres i mange forskellige decors.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com