Hvad er Npk jord test?

January 29

Hvad er Npk jord test?

Grundlaget for en garden er god jord. Uanset om du rejser grøntsager eller bare ønsker at nyde en have fuld af smukke planter og duftende blomster, uden god jord, står haven ikke en chance. Dårlige jord ser det samme som god jord. Uden at vide præcis hvad der er indeni dem haven granulat, er enhver fodring baseret på ren gætteri, hit eller miss. Jord test giver nøglen til at blive misundt af kvarteret.

Jord test Basics

Jord test er kun så nøjagtigt som eksemplet forudsat. For de bedste resultater, skal du følge anvisningerne i jord test kit Sørg for at bruge kun ren værktøjer og containere. Dyp i opløsning af 1 del blegemiddel til 9 dele vand til at rense og desinficere værktøjer til indsamling af jord til at blive testet.

Kvælstof

Kvælstof er "N" af jord test. Den findes i mange forskellige former, herunder som nitrat og nitrit. God niveauer af kvælstof i jordbunden øge den grønne vækst af planter. Kvælstof tilskynder frodige blade vækst, bushiness og forgrening. En mangel på kvælstof vil dukke op i lille plante størrelse, svage og tynde stængler eller i ekstreme tilfælde, gulnet misdannet vækst. Kvælstof er nemt tilføjet med kompost eller generelle gødning.

Fosfor

Phosphor, "P" af havejord, tilskynder rodvækst. Sundt rodsystem er grundlaget for sunde planter. Med en stærk rod base er planter mindre modtagelige for vind skader. De er mere tørke resistente, og kan håndtere en overflod af vand. Stærke rodsystemer oprette planter, som tåler til forskellige variable ekstreme vækstbetingelser.

Kalium

Kalium, eller "K" i havejord næringsstoffer, giver løft til blomst produktion. Dette næringsstof er ansvarlig for at fremme planter til at blomstre, producere frugt og fortsætte med at blomstre. Lave niveauer resulterer i lavt høstudbytte og mindre end ideelle blomstrende af blomstrende planter.

Fortolke testresultater

Den første linje af resultater på en jord test er traditionelt pH. Dette bør være tæt på neutral eller 7. Noget mellem 6 og 7 er acceptabel for hovedparten af grøntsager og blomster. De næste tre linjer vil forelægge resultaterne af N-P-K. Resultaterne er normalt mærket som meget lav, lav, medium, høj, osv. Dette omfatter kun de næringsstoffer let tilgængelige for planterne. Flere næringsstoffer kan findes; de kan bare være bundet op med andre kemikalier. I bunden af resultaterne vil være anbefalinger om, hvordan du forbedre din jord. Vær sikker på at også teste eventuelle problemområder separat. Næringsstof niveauer varierer år til år; test årligt eller hvert andet år at holde din voksende top notch. Labs og kooperative extensions opbevare kopier af resultaterne. Hvis du har spørgsmål, kalde dem for at drøfte dine særlige resultater.

Hvor kan man få test

NPK jord test udføres på mange kommercielle labs. County landbruget og kooperative udvidelse services tilbyder billig test muligheder. En lab test vil give dig mere præcise resultater end push testere eller selv udført tests til rådighed på havecentre. I en knivspids er en selvtest bedre end ingen test.

Læs gødning etiketter

Havecenter gødning er fortolket i orden kvælstof, fosfor og kalium eller NPK. Til foråret vækst er en høj kvælstofgødning normalt en sikker satsning. Når plantning pærer eller jordstængler, drys nogle fosfor ind i hullet for at tilskynde rødder. For blomster vælge frugter og grøntsager på blomstrende tid, en gødning med kalium.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com