Hvad er oprindelsen af navnet aluminium?

August 15

Hvad er oprindelsen af navnet aluminium?

Officielt opdaget af Hans Christian Oersted i Danmark i 1825 og brugt af de gamle grækere og romere i tidlig civilisation, er aluminium et mineral, fundet i jordskorpen. Aluminium er oftest bruges i køkkenredskaber, indretning og byggeri byggematerialer.

Latinske afledning og franske indflydelse

Udtrykket "aluminium" stammer fra det latinske ord "alumen", eller "alum." I 1761, Louis-Bernard Guyton de Morveau, en fransk kemiker, isoleret aluminium for første gang og kaldet hans opdagelse "alumine."

Cornish og tysk indflydelse

Humphry Davy, et korniske kemiker og opfinder, er krediteret med omdøbe "alumine" til "aluminiums" i 1807. Dette blev senere ændret til "aluminium" i 1827, da den tyske kemiker, Friedrich Wohler, isoleret Ørsteds 1825 opdagelse. To år senere, i 1829 "-ium" blev tilføjet til slutningen af navn til at oprette "aluminium," på grund af sin status som mineral.

Amerikansk indflydelse

Den "-ium" i "aluminium" blev droppet i 1925 af American Chemical Society, der førte til skabelsen af det moderne ord, "aluminium." I England og i visse andre dele af verden, er navnet "aluminium" stadig meget udbredt.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com