Hvad er permeabilitet af forskellige jordtyper?

February 19

Hvad er permeabilitet af forskellige jordtyper?

Der er mange egenskaber af jord, der skal undersøges når plantning en haven eller endda bygning. Sammensætningen af jorden vil fortælle dig, hvordan det vil modstå pres, hvis det afholder da udgravet og hvis vand vil løbe igennem det eller stå. Kloakering eller porøsitet, er en afgørende komponent i jordstruktur og kan påvirke planter og bygninger. Det skæve tårn i Pisa er et eksempel på hvad der sker når permeabilitet er dårlig.

Rollen som tekstur

En visuel repræsentation af porøsitet kan indeholde 1-tommer-diameter kugler stuvet ind i en salatslynge. Hæld vand over dem og se hvor godt de afløb. Fjerne kuglerne og erstatte dem med ris. Udføre den samme eksperiment og du vil finde, at de større marmor stykker tilladt mere vand til at evakuere hurtigere end de lille riskorn. Mere tekstur jorden har jo bedre det vil dræne. Jord med store mængder af grus i dem. har større porøsitet og permeabilitet end jord, der er hard-pan eller heavy-pakket ler.

Fattigste permeabilitet

Ler partikler tendens til at holde sammen, og når de bliver våde, de faktisk udvide og cement sammen. Dette gør det til et fremragende materiale til fremstilling af keramik, men ikke god til udplantning. Lerjord vil tilstoppes og forhindre strømmen af overskydende vand ned i Jordens centrum. Ler vil rent faktisk tage 200 år at dræne fra 1 meter vand. Silt har en lidt større partikelstørrelse sammenlignet med ler, som giver det en større evne til at dræne. Det er stadig et dårligt gennemtrængelig jordtype og vil tage 200 dage at løbe 40 inches af væske.

Bedste permeabilitet

Jordbund med de bedste permeabilitet har også den største porøsitet. Større kerner med mindre overfladen områder dræne bedste. Ler har en lille korn men et stort areal, hvilket betyder det obligationer og ikke afløb. Permeabilitet i sand er høj. Det tager kun to minutter at fjerne 40 inches af vand. I nogle tilfælde er dette niveau af permeabilitet for højt. Planter, der har brug for fugtige jord men er plantet i sandet får for eksempel ikke vand nok, fordi det dræner væk før rødderne kan optage fugt. Sammensætning jorder giver den bedste plante dræning. Disse ville være sandstrand eller mudrede loams med mellemstore niveauer af permeabilitet.

Gennemtrængelig jord fordele

Veldrænet jord kan fungere som et filter i grundvandssituationer. Meget af de salte deponeret fra overskydende gødning kan agterliget ud af jordbund og distribuere til mindre toksiske niveauer, hvis jord er gennemtrængelig. De fleste planteliv kan ikke modstå jorde, der er klæg eller sumpede. Lerjord skabe sådanne betingelser og kan forårsage rot og fattige næringsstof optagelse. Gennemtrængelig jordbund er afbalanceret og stabilt, mens dem med dårlig dræning kan hule i eller kompakt. Dyb, medium-korn jord er bedst for filtrering, fugt balance og næringsstof opbevaring.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com