Hvad er persienner?

May 14

Hvad er persienner?

Persienner er en spaltegulve type af blind almindeligt anvendt som en vinduesskærm. Deres spaltegulve design giver mulighed for blinde skal justeres for forskellige niveauer af beskyttelse af personlige oplysninger eller lys. I modsætning til en romersk blind, hvilket kun kan være op eller ned, har persienner mange forskellige positioner og vinkler afhængig af hvad der er nødvendigt.

Historie

Persienner menes at stamme fra Venedig i Italien, i midten af 1700-tallet. Venetianske købmænd og handlende, der havde set lignende typer af blinds på deres rejser i Persien og Fjernøsten bragte design tilbage til Venedig og Paris. Londoner John Webster indført enkle persienner til Amerika i 1767.

Funktioner

Den vigtigste funktion af persienner er deres justerbar lameller. Hver blind er lavet af et stort antal vandrette striber, som forbindes derefter i rækker. Disse rækker kan justeres via 180 grader ved at dreje en tilsluttet pole. Det betyder, at blinde kan være lukket eller forskellige grader af åbne afhængig af hvad der ønskes, uden blinde bliver trukket. Trækker i vedlagte trådene kan også trække persienner hele vejen op.

Typer

Persienner laves af træ, PVC eller letvægts aluminium. Træpersienner er den dyreste og kan foretages fra et stort udvalg af forskellige træsorter som fyr, eg eller valnød. PVC eller plast blinds er den billigste type og kan købes i mange forskellige farver. PVC Persienner bruges også hyppigst i badeværelser, som de er i stand til at modstå den dampende atmosfære. Letvægts aluminium persienner er fælles, da de er meget holdbare, brandsikre og kommer i en række farver.

Rengøring

Persienner er et praktisk valg vinduet dækker, da de er nemme at rengøre. Juster din blind, så det er i fuld længde og lameller er på en 90-graders vinkel med vinduet. For at rengøre aluminium eller PVC Persienner, fugt en klud med varmt vand og tør ned de to sider af hver lamel indtil ingen snavs eller snavs forbliver. Tørre hver tremme med en sok eller duster. For at rense træ persienner følger den samme proces, derefter spray møbelpolish på lamellerne og tørre ned. For en hurtig ren, skal du bruge en fjerkost til støv over hele blinde.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com