Hvad er processen med at gøre farvede glas?

November 24

Hvad er processen med at gøre farvede glas?

Farvet glas er rig på skønhed og pynt værdi. Det tjener som en centerpiece i form af blyindfattede ruder i kirker, som moderne deco i corporate dividere vægge og i utallige former for samleobjekter og nips i private hjem. Den første farvede glas blev oprettet århundreder siden. Siden dengang, har forsøg og teknologi hjulpet mand bringe endnu mere kontrast, glans og dybde til denne æstetiske og funktionelle råvare.

Historie

Kunsten at glasproduktion datoer tilbage 6.000 år. Egypterne har lært at oprette glas ved at blande sand med sediment fra Nilen, så varme og køling blandingen. Sedimentet blev rig på calciumoxid og natriumoxid. Kobberoxid i sedimentet gav glasset sin blå farve. Egyptere og romere fortsatte med at eksperimentere med måder at opnå forskellige farver i glas. I det ottende århundrede opdagede Gerber, en arabiske kemiker, at forskellige metaller produceret forskellige farver af glas. Efterspørgslen efter smukke glas, især af kirker og moskéer, fueled yderligere forsøg og udvikling af dagens moderne glas-gøre industrien.

Glas gør

Sandet er stadig de grundlæggende ingrediens i glas gør. Ifølge Purdue University kemi Institut er"mere end 90 procent af sandet forbruges hvert år af glasindustrien. Glas beslutningstagere kombinere sand med modifikatorer og Opvarm blandingen indtil det opnår en smeltet tilstand. De tilføjer, metaller og mineraler, mens det er stadig smeltet, så cool blanding hurtigt til at producere glas.

Metaller og mineraler

Nogle metaller, skabe i form af pulveriseret oxid eller alternative forbindelser, bestemte farver i glas. Kobolt oxid opnår en blå-violet farve; selen oxid en rød farve; svovl en gul-orange farve og chromic oxid en smaragd grøn farve. Tilføje kulilte til smeltet glas ændringer glas farve til amber brun. Nogle metalforbindelser opnå visse farver eller neutralisere farve. For eksempel, bruges mangan kuldioxid til at oprette lilla glas og at undgå urenheder fra farve glas. Mineraler spiller også en central rolle i tilblivelsen af farvet glas. Nonmetallic elementer såsom selen, fosfor, tellur og svovl ændre farve eller dybde af farve opnås, når blandet med de metalforbindelser.

Produktionsfaktorer

Sammen med tilsætningsstoffer påvirker visse andre faktorer det færdige resultat af farvet glas. Disse faktorer omfatter temperaturen af den smeltede glas og ovnen, beløbet af farvestof bruges, type eller kombination af farvestoffer anvendes og hvor mange gange glasset er smeltet under arbejdsprocessen. Selv sammensætningen af oxid tilføjet til smeltet glas kan gøre en forskel i den endelige farve. For eksempel, vil en sammensætning af jern oxid skabe gule glas mens en anden form af jernoxid vender glasset blå.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com