Hvad er sæbe-baseret gødning?

January 10

De fleste mennesker tænker på gødning som en slags blanding du købe i haven butikken, der er fuld af kemikalier. SOAP-baseret gødning kan være en sikrere og mere økonomisk mulighed. Mens du sandsynligvis ikke vil finde nogen sæbe-baseret gødning på din haven butik, er der opskrifter til at lave dem selv.

Sæbe Versus kemiske

Kommercielle kunstgødning er generelt oliebaserede. Det betyder, at de bidrager til USAs afhængighed af udenlandsk olie. Derudover indeholder de giftige kemikalier. Ved hjælp af soap-baseret gødning du reducere dit giftige fodaftryk, der er godt for miljøet. Derudover kan sæbe-baseret gødning være betydeligt billigere end de kommercielle kemiske sorter.

Effektivitet

Kunstgødning, du køber i haven butikken er klart mere effektiv på kort sigt. Hjemmelavet sæbe-baseret gødning har tendens til at tage længere tid at arbejde. Det betyder, at hvis du behandler et område med en kommerciel gødning og en anden med din hjemmelavede version, vil du se en stor forskel tidligt i processen inden for den kommercielle gødning. Flere behandlinger af soap-baseret gødning kan hjælpe med at få processen går hurtigere, selv om. Dog kan intet erstatte tid for at få resultater.

Økologiske fordele

Mens sæber er ikke uden deres miljømæssige risici, er de meget sikrere end olieprodukter. Det betyder, at risikoen for gødning afstrømning at komme ind i vandforsyningen og forårsager helbredsproblemer er reduceret. Derudover er der mindre risiko for kæledyr eller andre dyr i området i gødningen. SOAP-baseret gødning er langt sikrere for herb haver og andre planter, som anvendes til at producere fødevarer. Ved hjælp af en naturlig sæbe vil bidrage til at understrege denne fordel.

Pesticid funktion

En anden fordel ved at bruge en sæbe-baseret gødning er, at det har en sekundær funktion. SOAP-baseret pesticider er almindeligt anvendt som et økologisk alternativ til kemiske pesticider. Det er fordi sæbe vil dræbe mange insekter og insekt æg. Så kan ved hjælp af soap-baseret gødning hjælpe til at holde din gården eller haven fri for skadedyr. Selvfølgelig, behøver du at vide, at gødningen kan også have en skadelig virkning på gavnlige insekter som bier.

Opskrifter

Der er mange opskrifter på sæbe-baseret gødning. Forskellige resultater er rapporteret med hver blanding. Det er nok bedst at eksperimentere med et par stykker, indtil du finder den, der virker bedst i din ansøgning. Et eksempel på en opskrift kræver en blanding af øl, sodavand, flydende sæbe, ammoniak og mundskyl. Selvfølgelig, er der variationer afhængig af den særlige opskrift du bruger. Nogle opskrifter omfatter sådanne ingredienser som tobak, melasse og fisk emulsion.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com