Hvad er Shaker møbler?

August 4

United samfund af troende i Kristuss anden optræder, ofte kaldet "Shakers" på grund af deres ritualer af råben, dans og tale i tunger, var en religiøs sekt i USA i 1800-tallet. Deres fælles livsstil var et eksperiment i adskillelse fra verden. Shakerne troede i komplet cølibat, så rækkefølgen til sidst døde undtagen 1 lille Shaker samfund i Maine i dag. Shakers er bedst kendt for deres møbler håndværk, med sin enkle og markante linier. I dag, autentiske Shaker møbler bringer høj priser i antikke markeder og god reproduktioner er populære.

Shaker historie

Shakeren sekt oprindelig udviklet i Storbritannien under Ann Lee, senere henvist til medlemmerne som "Mor Ann." Efter ægteskab og død, 4 børn kom mor Ann til at tro, at roden til alt ondt var samleje. Hun begyndte at prædike cølibat i ægteskab, og i 1774, førte en gruppe af tilhængere til Amerika. Shakerne tror i lever blot og troede alt de gjorde symboliseret bøn til Gud. Dette blev afspejlet i alle deres ejendele, især møbler der i dag ses som en kunstnerisk og smuk form for håndværk.

Enkel og Elegant

Shakerne troede på sletten levende og nytte af objekter. De elskede at bygge og perfectionists. Shakers så hvert stykke møbel de designet og bygget som en måde at tjene Gud. Deres møbler er enkle og elegante med rene linjer og ingen dekorative eller udarbejde dekorationer. Hvert element af møbler havde en udpegede brug. Der var ingen møbler, bygget blot for home decor. Shakerne bruges typisk pine eller andre billigt træ til møbler. Selv om alle deres møbler var enkel, er det stadig muligt at se forskelle i møbler fra de forskellige Shaker samfund. Deres opfindelse af rundsaven revolutionerede møbelproduktion ikke kun i USA, men over hele verden.

Shaker stole

Shakerne er kendt for deres tape sæde ladder-back stole. For disse stole brugte de billig bomuld tape til at væve sæder. De brugte en flad nål, som de opfundet, for at flette bånd sammen for at gøre pladserne. Båndet blev undertiden bruges til at væve på ryggen af stolene, også. Shakerne begyndte masseproduktion af ladder-back stole i slutningen af 1800-tallet og har modtaget endnu en medalje Centennial udstillingen 1876 i Philadelphia for deres stol design.

Shaker tabeller

Shaker tabeller er let og enkel. De ofte tog buk design og ændret sine udsmykkede og heavy stil til en smuk fyr-tabel, der holdt sig væk fra kræsenhed. Mange Shaker tabeller afspejler en bondehusstil, med enkle ben og ingen carving eller detaljer.

Autentiske Shaker møbler

Interesse i Shaker livsstil og især møbler er fortsat høj i USA i dag. En levende historie museum, Hancock Shaker landsby, i Pittsfield, Massachusetts, er et godt eksempel på Shaker livsstil og autentiske Shaker møbler.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com