Hvad er Sisal tæpper?

November 25

Hvad er Sisal tæpper?

Sisal er en naturlig fiber, der kommer fra agave sisalana plante, en cactus vokset i halvtørre regioner som Brasilien og Afrika. Fibrene kan vokse op til 3 fod lang og høstes i hånden. Det er generelt en mere holdbare fiber end andre naturlige tæppe fibre som kokos og jute. Syntetisk sisal normalt har udseendet af naturlig sisal men er lavet af polypropylen eller lignende syntetiske materialer. Syntetisk sisal er udtoning resistente og er ofte brugt udendørs hvor det vil modstå fugt, mug og bakterier.

Historie

Sisal anlægget er nu kendt at komme fra Østafrika faktisk stammer i Yucatan, Mexico. Det ankom til Tanzania i 1893 og derefter blev sendt af Kew Gardens til Kenya. Betydelig produktion af fiber dog ikke forekomme indtil i 1960 ' erne, hvor Tanzania producerede mere end 230.000 tons. Produktion af fiber i Tanzania er faldet gennem årene og af 2008 stod på bare 23.000 tons. Men andre områder producerer lignende mængder nu. Brasilien er den største producent og eksportør, producerer 125.000 tonsvis af sisal om året.

Bruger

Sisals holdbarhed gør det nyttigt for en bred vifte af emner. Dens styrke og længde gør det en top valg for reb, hede og lash småbåde og binde last. Det bruges til hø baling sejlgarn og har andre landbrugs anvendelser. Det er ofte brugt i tæpper, dartskiver, madrasser, speciale papirer og kunsthåndværk. Sisal er blevet mere populær som en erstatning for asbest og glasfiber, især i bilindustrien, hvor det at være miljøvenlig (sisal er bæredygtigt) er stadig vigtigere.

Fordele

Sisal tæpper har mange fordele, at syntetiske fibre tæpper ikke har. Sisal er bæredygtigt, vokser hurtigt og er derfor miljøvenlig. Tæpper af sisal er antistatisk og lyd-absorberende. Den molekylære struktur er mere tætte og absorberer lyd bedre end andre typer af tæpper. Sisal er naturligt resistente over for ild og gnister, hvilket gør det et godt valg for en skorsten. Vævet i mange forskellige mønstre og farvet, kan sisal tæpper passe ind i de fleste enhver indretning.

Ulemper

Sisal tæpperne er ikke perfekt. Hvis brugt på værelser hvor der er en masse fugt eller anvendes udenfor, tæpperne kan forme eller rådner forholdsvis hurtigt. Naturlige fibre er ikke vandtæt og vil absorbere vand som en svamp, hvilket gør dem modtagelige for meldug. Sisal er behageligt at gå på, er det ikke være et godt valg for et barn at spille på fordi ruhed af fibrene gør dem ubehageligt at sidde eller knæle på.

Pleje

Sisal tæpperne er naturligvis pletbestandigt (men ikke bejdse-bevis) og kræver ikke overdreven omsorg. Støvsugning en sisal tæppe regelmæssigt vil holde den ren. Mindre område tæpper kan rystes uden for at befri dem af støv og snavs. Hvis et spild eller pletten opstår, ren det hurtigt med sæbe og vand eller club soda. DUP det så meget som muligt og derefter tørre det hurtigt med en hårtørrer. Nogle tæppe producenter tilbyder Renseri pulvere til at rense sisal tæpper.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com