Hvad er sort Bugs på en Dahlia?

July 14

Hvad er sort Bugs på en Dahlia?

Georginer er medlemmer af Asteraceae familien og anvendes ofte som kanter eller dyrkes i beholdere. Mange hjem gartnere nyde afskårne blomster fra denne blomstrende busk. Georginer er modtagelige over for insekt skadedyrsangreb, som påvirker sundheden for anlægget. Nogle af de små sorte bugs ofte findes på georginer er thrips, spider mider eller bladlus.

Typer

Mens der er mange arter af thrips, er drivhus-thrip en fælles skadedyr af georginer samt mange andre prydplanter. Disse sorte bugs har en sølvskinnende skær og foder på dahlia blade. Thrips foder primært på de lavere blade overflader og ikke på blomsterknopper. Bladlus findes også ofte på georginer. Denne soft-karrosseri insekter kommer i en bred vifte af farver, herunder sort. Nogle planter lider alvorlige kvæstelser fra bladlus fodring, og skadedyr kan bære vira, der kan påvirke Plantesundhed. Spider mider er meget små, måling kun one-halvtredsindstyvende af en tomme lange ved udløb. Disse skadedyr er medlemmer af arachnid familie og er relateret til edderkopper. Spider mider æder bladene af værtsplanter, forårsager blad skader. Spider mider forlader ofte en silkeblød webbing på bladene af værtsplanter, hvilket er et tegn på alvorlige angreb.

Effekter

Thrip fodring årsager hvide eller gule pletter udvikle i dahlia blade, og bladet gulning og forsølvning. Georginer med thrip angreb også udvikle forvrænget blade, som har en papery følelse for dem. Angrebne planter blade visner og slip fra planten for tidligt. Bladlus feed på georginer med sucking eller piercing mouthparts, forårsager dahlia bladene vises plettet, blive fordrejet og drej til gul fra for meget plante sap bliver fjernet. Bladlus udskiller et stof kaldet honningdug, som er et resultat af indtage store mængder af planten sap. Denne udskillelse forårsager svampe til at holde sig til anlægget, hvilket resulterer i en tilstand kendt som sodede skimmel. Sodede mug er karakteriseret ved en belægning af sorte svamp på værtsplanter. Selv om denne betingelse ikke er skadelige for planter, giver det dem en pjaltet udseende. Spider mider skade dahlia blade på samme måde som thrips og bladlus, ved at suge anlægget sap fra dem. Spider mite fodring forårsager blad pletter, gulfarvning og forhastet bladtab. Georginer med tunge spider mite skadedyrsangreb ofte dør som følge heraf.

Nonchemical kontrol

Sprøjtning georginer med en kraftig vandstråle to gange hver uge kan styre thrips, bladlus og spider mider. Denne proces slår fejl fra anlægget vært og kan også hjælpe med at reducere sodede skimmel. Lette angreb er bedst kontrollerede med denne metode. Iblødsætning en bomuld bolden i alkohol og duppe insekter fra dit anlæg er en anden måde at styre små numre af insekter. Give dine georginer tilstrækkelige mængder vand, som tørkestress øger modtageligheden for insekt skadedyrsangreb.

Kemisk kontrol

Insektbekæmpelsesmidler sæber er tilgængelige på dit lokale havecenter til kontrol af bladlus, thrips og spider mider. Disse produkter bidrage til at fjerne insekter fra dine planter og skal genanvendes til fortsat kontrol. Gartneri olier er også effektive til at reducere insekter og arbejde af kvælende insekter. Olier arbejde på kontakt, så du skal dække dine georginer grundigt for de bedste resultater. Insektbekæmpelsesmidler sprays kan også arbejde på insekt skadedyrsangreb; Følg etiketten anvisningerne for de bedste resultater.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com