Hvad er sort muld farvet med?

October 9

Barkflis er et populært materiale, der anvendes i havearbejde. Det er materiale, der anvendes til at forhindre ukrudt vækst og bevare jordfugtighed. Det er også bruges til at give landskaber en visse æstetiske udseende afhængig af farven på barkflis, hvis det er farvet. En af de mest populære barkflis farver er sort.

Typer

Der findes flere sorter af sorte muld, herunder strimlet hårdttræ, gummi og plast. Alle er effektive til tilbageholdelse af vand, at holde jorden varm og kontrollerende irriterende ukrudt. Men mange forbrugere foretrækker naturlige hårdttræ barkflis på grund af dens æstetiske appel. Almindelige træsorter brugt omfatter bøg, Ask og poppel.

Farvning ingredienser

De mest almindelige ingrediens for at dreje muld sorte er kul. Vandbaseret maling og naturlige vegetabilske farvestoffer er også almindeligt anvendt. Sorte muld farvestoffer kan også omfatte kemiske bindemidler og konserveringsmidler, der bistår i farve proces. Der er også farvestoffer fremstillet af materialer lavet af ufuldstændige petroleum forbrænding. Denne særlige type bør undgås, fordi farvestofferne er kræftfremkaldende og kan være skadelige for både planter og jorden selv.

Hvordan barkflis er farvet

Producenter oprette sorte muld ved ilægning regelmæssig strimlet barkflis i en tragt placeret på en stor trailer. Flydende farve materiale er derefter blandet med vand i en maskine og sprøjtes på muld, som det passerer igennem maskinen. Den farvede barkflis overføres derefter til et lager ved hjælp af et transportbånd. Gartnere kan også oprette sorte muld ved at oprette kompost bunker i deres baghave, ved hjælp af deres valg af ingredienser.

Farvet barkflis vs regelmæssig barkflis

Selvom regelmæssig barkflis koster mindre end farvet barkflis, det har tendens til at forsvinde i en grå farve efter blot et par måneder. Farvet dækningsmateriale bevarer deres farve en hele året og endda ind i næste. Fordi det varer behøver længere, farvede barkflis ikke udskiftes så ofte. Som et resultat, foretrækker mange forbrugere farvet barkflis til regelmæssig barkflis.

Fordele

Sorte muld er et populært valg blandt mange anlægsgartneri og landskabsplanlægning ikke kun for sin stil, men også for dens funktion. For eksempel, sort absorberer og bevarer sollys mere så end andre farver, dermed opvarmning af havejord og forbedring plantevækst.

Risici

Altid kontrollere etiketten før du køber sorte muld af ethvert materiale. Nogle producenter bruger belagt kobber arsenate, en giftig element til haveplanter og andre levende ting, til at behandle deres træ. Nogle sorte dækningsmateriale lavet af plastik indeholder også zink, benzen og andre potentielt skadelige stoffer. For at være sikker, er det bedst at købe rå træstykker, der er blevet behandlet naturligt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com