Hvad er Sterile jord?

October 10

Hvad er Sterile jord?

Sterile jord kan enten referere til jord målrettet steriliseret for særlige behov for havebrug og landbrug, eller for at jord der er ikke længere mulighed for at opretholde livet. Jord, der er bevidst steriliseret har både fordele og ulemper for dyrkning af planter, jord, der er uproduktivt sterile kræver enten naturlige eller menneskelige-styrede afhjælpning at støtte planteliv endnu en gang.

Steriliseret jord

Sterile eller steriliseret jord (bruges i flæng) har været kemisk eller varmebehandlet for at forhindre skadelige patogener i at skade planterne. Logikken bag dette er, at disse patogener kan være til stede i jorden, så alle mikrobielle organismer dræbes ud, effektivt sterilisering af jord. Kemikalier er brugt til at ryges jorden, mens varme-baserede sterilisation afhængig madlavning jord i en ovn eller mikroovn, eller solarizing jorden ved at sprede klar plast over det i løbet af sommeren og lade direkte sollys blast jord med varme og ultraviolette stråler.

Applikationer

Frø og planteforædlingsmateriale er navnlig modtagelige for dæmpning-off, en jord-bårne sygdomme, der dræber germinating anlægget, før det har mulighed for at modstå. Stueplanter og andre potteplanter er dyrket under forhold, hvor mange patogener og skadedyr insekter, sprede patogener ikke er udsat for naturlige rovdyr. Så de går ofte ukontrolleret, hvis de allerede findes i jorden. I andre tilfælde, har udendørs jord været udsat for en sygdom, der kan opholde sig i jorden i årevis. Sterilisering jorden før plantning noget i sådan jord kan medvirke til at reducere sygdomme og skadedyr problemer.

Problemer

Sterilisering af jord fjerner ikke kun patogener, men også de predator mikrober, der normalt ville holde patogener i skak. Det også ændrer struktur og kemiske makeup af jorden og dræber gavnlige mikrober, der arbejder i symbiose med planten. De er i bedste fald en midlertidig løsning, da patogener rejse med fly, flyvende insekter, og på overfladen af mennesker eller dyr, der kommer ind og ud af området.

Uproduktiv jord

Jord, der er ude af stand til at støtte planteliv, eller meget lidt af det, er også kaldet sterile jord. Ikke blot mangler væsentlige mikrober, men der er også dyrebare få næringsstoffer i jorden. Klimatiske forhold som lidt at ingen fugt eller konstant sub nul temperaturer normalt ledsager miljø af sterile jord. Jord, der har været over dyrket, over befrugtet og overbelastet med pesticider kan imidlertid blive steril så godt, da kemiske næringsstoffer af gødning alene er kun en tilstrækkelig i sådan en overanstrengt område, hvis de anvendes hele tiden. Overbelastning jorden har den tilsyneladende ironisk effekt af nedbryder det.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com