Hvad er temperaturen Shear?

February 27

Hvad er temperaturen Shear?

Alle materialer har en belastning på som de shear eller mister interne klæbende egenskaber, der holder materialet sammen på en atomare niveau. Billede en pind af smør sidder på et bord. I varme temperaturer, kan smørret være skåret, eller forskydes nemt. Smørret tilbyder lidt modstand med en kniv. På koldere temperaturer tilbyder smør stick større modstandsdygtighed over for en kniv afskære en lille pat at spredes på ristet brød. Temperatur shear Karakteristik af smørret godtgøre ved højere temperaturer, smør sakse ved lavere tryk end når smørret er koldt. Temperatur shear er omvendt proportional med temperatur og tryk, sammensat.

Selvklæbende temperatur Shear

Temperatur shear, når diskuteret i forhold til klæbestoffer, refererer til den temperatur, hvor en husstand selvklæbende holder godt, og temperaturen på som klæbemiddel mister sin klæbende egenskaber. For eksempel, en Post-it note har meget lav klæbende egenskaber, og lim på bagsiden af notatet er minimalt berørt af temperatur. Styrken af trykfølsom lim på gaffatape er mere stærkt påvirket af temperaturen. Ved stuetemperatur, duct tape sticks godt. Ved højere temperaturer, duct tape klæbende sakse nemt og det mister sin klæbende egenskaber. Den klæbende styrke er drøftet i og er relateret til temperaturen shear.

Flydende temperatur Shear

Flydende temperatur shear beskriver de fysiske egenskaber af smøremidler og temperaturer som væsker bryde, og ikke længere beskytte bevægelige dele fra skadelige friktion. De indre dele af en bil motoren er beskyttet mod skadelige friktion, fordi olien skaber en smørende barriere mellem de bevægelige dele. Metaldelene glide på den et tyndt flydende lag af smørende væske i stedet for at glide direkte på hinanden. Temperatur shear for smørende væsker refererer til temperaturer på som smøremiddel opdeling, og ikke længere skaber det smørende barriere mellem flytter metaldele.

Geologiske temperatur Shear

Geologiske temperatur shear refererer til temperaturer og tryk inde i Jordens skorpe og det punkt, hvor en solid geologiske substrat vil vride ind i lag. På en stor skala, jordens tektoniske plader glide over hinanden når temperaturer og tryk Opret et miljø i som plader længere pinden til en anden. Dette er et aspekt af geologiske temperatur shear. Disse samme geologiske styrker gælde mindre regioner, og kan bruges til at forklare hvordan jordskorpen blev tværstribede og dannede lag underground.

Komposit materiale temperatur Shear

Styrken af menneskeskabte kompositmateriale er ofte udsat for temperatur shear styrke test til at bestemme materialets styrke og passende bruger. For eksempel er en sammensat grafit materiale, såsom carbon fiber plader, der fremstilles for en high-tech, lightweight, høj-demand engineering jobs underkastes temperatur shear prøver at opdage begrænsningerne af materialet. Ingeniører har brug at vide, hvordan temperatur påvirker strukturelle integritet af materialet. Hvis et materiale styrke mindskes betydeligt ved høje temperaturer, ville materialet være uegnet til ingeniørmæssige anvendelser, der involverede høje temperaturer.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com