Hvad er Thermochromic maling?

April 3

Hvad er Thermochromic maling?

Thermochromism er et stof evne til at ændre farve som svar på en ændring i temperatur. Thermochromic maling ændrer farve eller gennemsigtighed baseret på temperatur. Der er forskellige anvendelser for denne teknologi på markedet.

Typer

Der er to grundlæggende typer af thermochromic teknologi: flydende krystaller og leuco farvestof. Flydende krystaller reagere på præcise ændringer i temperatur, men deres farveområde er begrænset. Et typisk eksempel er humørring, populariseret i 1970 ' erne. Leuco farvestoffer tillader en bredere farveområde, men deres reaktion på temperatur er mindre præcis.

Funktion

Thermochromic maling er en nyere anvendelsen af denne teknologi og bruger enten flydende krystal eller leuco farvestof. Efter absorbere en vis mængde af lys eller varme, er krystal eller molekylære struktur af pigment midlertidigt ændret til at absorbere og udsender lys ved en anden bølgelængde end ved lavere temperaturer, således at ændre farve. Processen er reversibel.

Ansøgning

Thermochromic maling er almindeligt anvendt på nyhed kaffe krus for at lave designs på krus vises, forsvinder eller midlertidigt ændre. Når du hælder varm drikkevarer i et krus med thermochromic maling på ydersiden, absorberer belægningen varmen. Det ændrer farve eller bliver gennemsigtig og på denne måde ændrer udseendet af design.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com