Hvad er tin består af?

October 29

Hvad er tin består af?

Tin, kendt for at have gjort siden bronzealderen, er en sølv-grå legering består primært af tin med forskellige mængder af kobber, antimon og undertiden føre. Det blev brugt bredt i Europa og i kolonitidens Amerika til køkkenredskaber og bordservice fra 1300-tallet gennem 1700-tallet. I dag er tin værdsat som et samlerobjekt og til funktionel anvendelse.

Funktioner

Tin er en af de ældste kendte legeringer, går tilbage til bronzealderen, da tidlige mennesker begyndte at blande smeltet metaller sammen. Tin generelt består af 90 procent tin, med de resterende 10 procent en blanding af kobber, sølv, bismuth og antimon. Historisk, blev bly føjet til nogle pewters til at erstatte de dyrere tin. Dagens tin producenter gør bly-fri produkter.

Misforståelser

Tin er undertiden betragtes som et billigere alternativ til silver, men tin produkter er blevet samlerobjekt i deres egen ret og værdsat som dekorative elementer og stadig anvendes i køkkener.

Historie

Dansk håndværkere i 1300-tallet begyndte smedning lokalt udvundet tin lågkrus, plader, lysestager og andre husholdningsartikler, der historisk havde været lavet af ler, træ eller læder. Den britiske tin industri voksede så store, at interesseorganisationer blev etableret til at regulere kvaliteten af varer produceret og solgt. I 1473 meddelt King Edward IV et royal charter til en Minister Pewters styre produktion og handel.

Udvikling

Fint dansk tin fundet vej til kolonitidens Amerika hvor det oprindeligt blev betragtet som en luksus. Tin husholdningsartikler blev konstateret ved Jamestown i Virginia, og i hele colonial steder i New England. Mindst fem tin håndværkere arbejdede i Massachusetts Bay Colony i midten af 1600-tallet.

Identifikation

Tin beslutningstagere identificeret deres produkter ved stempling en personlig mark i det bløde metal. Dansk tin havde ofte en løve billede i markeret, mens amerikansk tin inkluderet en ørn. Andre mærker blot angivet producentens navn inde i et rektangel. Ejerne, vil også ofte gravere deres tin med et bestemt symbol eller ord, især vigtigt eller dyre stykker.

Design

I modsætning til dansk tin var koloniale amerikansk tin designs enkel. Udsmykkede forme var dyrt eller svært at skaffe; utilitaristisk bruger i boligen eller taverner kræver ikke indviklede mønstre; og blødhed af metal kræves tykkere konstruktion, der var mindre let forskønnet.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com