Hvad er to store agenter for Erosion?

October 19

Hvad er to store agenter for Erosion?

Erosion er en naturlig proces, hvor jorden og dens jorder er brudt af vind og vand. Som følge af denne naturlige proces, er kanaler, flodlejer, kløfter og mange andre naturlige geologiske fænomener lavet over hundreder eller tusinder af år. Ifølge National Geographic, erosion af vind og vand er ansvarlig, ikke kun for små geologiske funktioner, men også store ones såsom Grand Canyon.

Vand

Som vand falder på en geologisk funktion, som et bjerg, trækker tyngdekraften vandet ned, coalescing det ind i en eller flere steder, hvor det naturligt møder den mindste modstand på sin vej ned til lavere højder. Den naturlige vej, at vand tager fra steder af højere højde til lavere højder forårsager også jord og klipper langs denne vej at erodere til funktioner som stream kanaler eller små kløfter, hvilket kan tage flere årtier eller århundreder. I store vejrbegivenheder, kan flash oversvømmelser dramatisk forårsage hurtige ændringer i landskabet.

Vind

En anden stor bidragyder til erosion er vinden, især i øde omgivelser med bjerge, hvor vinden kan bære sandkorn ved høje hastigheder, slår klippeformationer og nedværdigende rock. Over tid, ligesom vand kan forme jordens jord og sten, kan vinden også ændre og flytte Jordens geologiske formationer; bevis for vinden erosion er imidlertid meget mere subtil end vandbaseret erosion sites. En af de bedste eksempler på vind erosion shifting sandklitter i ørkener.

Primære Succession

Selv om ikke teknisk betragtes som erosion, indebærer primære succession at bryde ned af klipperne over tid; men i dette tilfælde klipperne er opdelt i jord af planter. Mosser og lav er ansvarlige for de indledende faser af primære arv, hvor klipperne er langsomt brudt som disse planter synke deres rod strukturer i rock søger efter vand og mineraler. Over tid, er nok rock brudt ned i jorden så at mindre planter eller tree skud kan slå rod.

Erosion bekymringer

I byudvikling og fællesskab planlægning, er spørgsmålet om udhuling af væsentlig betydning på grund af risikoen for ferskvand økosystemer bliver let forurenet af sediment afstrømning forårsaget af erosion. Sediment afstrømning er nummer et sundhedsfare af ferskvand økosystemer, som turbiditet af vandet bliver mindre klar og vandbårne dyr er ikke i stand til at trække vejret. Som et resultat bør samfund søge at vedtage og håndhæve stejle skråning udvikling ordinancer og opretholde en stødpudezone mellem byggepladser og ferskvandskilder.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com