Hvad er trinene, der er involveret i fremstilling af glasflasker?

March 9

Hvad er trinene, der er involveret i fremstilling af glasflasker?

Mennesker har brugt en form for glas for mere end 9.000 år, selv om glasflasker blev første gang brugt i Egypten i 1500 f.kr., ifølge New Zealand kemi Institut. Fordi færdige glas er faktisk en "kryogen væske" og har ingen bestilte (molekylestruktur), det ikke rent faktisk smelter på ethvert tidspunkt. Det blødgør kun i forskellig grad afhængigt af temperaturen. Glasflaske fremstillingsprocessen udnytter disse kvaliteter.

Batch blanding

De store glas ingredienser (silica, natriumkarbonat, calciumcarbonat og genbrugsglas) blandes med mindre materialer i en roterende tumbler. Siliciumdioxid er også almindeligt, og forholdet mellem ingredienser afhænger af typen glas er lavet. Krystal, for eksempel ved hjælp af 45 procent siliciumdioxid, mens Pyrex består af 80 procent siliciumdioxid. Mindre ingredienser er allerede blevet afvejet i en tørretumbler, og vand er tilføjet. Tumbling sikrer selv blanding af alle ingredienser. Stoffer som jern og selen i de mindre ingredienser påvirker oxidation proces i ovnen senere, og dermed, glas farve.

Batch smeltning

Efter tumbling strømmer glas blandingen i en ovn. Det er opvarmet til 1400 grader Celsius til start, men temperaturen vil til sidst nå 1540 grader Celsius. Endelig, temperaturen går tilbage ned til lige over 1400 grader indtil materialerne er raffineret. En cross-fyret varmesystem med opvarmet luft sikrer selv varmefordeling i ovnen. For emballageglas tager denne proces mindre end fire timer.

Køling og støbning

For glasflasker fjerne forehearths (keramiske bøtter) glasset fra ovnen, blæse varmt og koldt luft til at reducere glas temperatur i flere minutter. Glas træder en danner maskine, som forme det i sektioner ved at afskære dele af glas. Før det er støbt, kaldes glasmateriale en "gob." Denne figur tjener som et mønster eller retningslinje for figuren færdige container. Gob størrelse og vægt, afhænger af størrelsen og typen af container. Molding tager kun 10 sekunder pr. flaske. Efter støbning sidder hver gob afkøle yderligere et par minutter. Flaskerne er derefter sendt gennem en udgloedning lehrs, eller en type af ovn, hvor de er genopvarmet til seks - hundrede grader, derefter afkøles langsomt til styrke glasset. Spray-on belægning dækker brillerne, indtil de er leveret. Denne proces kan vare alt fra 20 minutter til 100 timer, afhængig af glas tykkelse.

Kvalitetskontrol

Kvalitetskontrol er en del af den hele fremstillingsprocessen. Afhængigt af fabrikken og fase af produktionen, kan det menneskelige eller elektronisk. Kvalitetskontrol sikrer, at de rå ingredienser, glas blanding, smeltet og afkølet former og endelige produkter, der opfylder visse krav til kvalitet og sikkerhed. Maskiner og udstyr også gå gennem periodiske kvalitetskontrol.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com