Hvad er væggelus?

April 21

Væggelus er en skadedyr, der få amerikanere er bekendt med. De var næsten elimineret som en husstand pest efter anden verdenskrig, men de kommer tilbage. Mange af de insekticider, der en gang kontrolleret dem er nu ulovligt. Mens væggelus ikke er kendt for at sprede sygdomme hos mennesker, de forlade ubehagelig, kløende bid.

Væggelus biologi

Væggelus er insekter. De besidder seks ben, antenner, en lodret fladtrykte krop og piercing mouthparts. Voksne væggelus er rødbrun og er mindre end en halv tomme lang. Væggelus er parasitter, der lever af blod. De foretrækker at bide mennesker, men kan også angribe katte, hunde og fugle. Væggelus skal brødføde hver 14 dage for at lægge æg. Æggene er klæbrig og svært at se med det blotte øje. De udklækkes i nymfer, der går gennem fem molts. Nymfer skal brødføde mindst én gang efter hver molt at vokse til næste fase.

Væggelus adfærd

Væggelus foretrækker at bo i nærheden af hvor deres vært sover. I modsætning til lopper og lus bor de ikke på deres vært. I stedet skjule de i revner og sprækker i steder som gavle, box fjedre, og under sofa puder. De kan rejse op til 20 fod til foder. De er nataktive, men ses undertiden i løbet af dagen, når møbler er flyttet. Væggelus angreb almindeligt starter i nærheden af sengen, og bevæger sig udad som antallet af væggelus stiger. De fjerne ofte affald når fodring, hvilket fører til karakteristiske fækal steder på områder som madrasser og sofaer.

Påvisning af væggelus

Væggelus kan være svære at opdage. De er små, og kan passe ind i meget små områder. Deres bid er ofte forveksles med bider af andre skadedyr, såsom lopper eller myg. Hvis du vågner med kløende bites, som du ikke har når du faldt i søvn, kunne væggelus være ansvarlige. Kigge efter de mørke fækal steder nær eller på sengen. Opløfte madrasser og sofa puder, og kontroller under kanten af tæpper. Tjekke for døde væggelus, og skuret f.ex af nymfer.

Kontrollerende væggelus

Væggelus er en vanskelig skadedyr at fjerne. Voksne Væggelus kan gå i et år uden fodring. Fælles insekticider virker ikke på dem, og de fleste husejere ty til kræver professionel exterminators. Den mest effektive måde at slippe af dem er at varme hjem over 113 grader. Boligen skal rengøres grundigt, og enhver sengetøj og tøj skal vaskes i varmt, sæbevand vand. Den bedste måde at undgå væggelus er at undgå at få dem i første omgang. Nogen brugte møbler bør undersøges grundigt, især sofaer og madrasser.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com