Hvad er virkningerne af alkohol på en plante?

April 11

Planter omdanne solenergi, kuldioxid og vand til kulhydrater og ilt gennem en proces, der kaldes fotosyntese. Mennesker, dyr og andre livsformer afhænger af planter. Planter kan komme i kontakt med alkoholer, som er organiske kemikalier med en (OH) hydroxylgruppe bundet til en kulstof (C) atom, som er typisk bundet til andre kulstofatomer eller brintatomer. Deres virkninger varierer på planter når de metabolisere alkohol.

Metabolismen af alkoholer

De fleste levende organismer såsom planter, bakterier og mennesker besidder enzymet alkoholdehydrogenase. Enzymet fjerner brint fra alkohol og omdannes til alkohol til aldehyd eller keton. Der er et udvalg af alkoholer. De mest almindelige er ethanol, methanol og isopropylalkohol. Alkoholdehydrogenase konverterer hver alkohol til en anden keton eller aldehyd. For eksempel, er ethanol omdannet til acetylaldehyde hos mennesker.

Methanol

Methanol er den enkleste form for alkohol og er mest almindeligt anvendt som opløsningsmidler eller racing brændstof. Denne form for alkohol kan stimulere væksten af mange dyrkede planter. En plantens stofskifte bruger methanol på samme måde, det bruger kuldioxid. Den mest effektive metode til stigende plante udbytte er en opløsning af 30 procent methanol.

Ethanol

Fermentering af korn producerer ethanol eller korn alkohol og er fundet i alkoholholdige drikkevarer. Ethanol er kendt for at nedsætte plantevækst. Når blomsterne er vandes med en 5% opløsning af ethanol, aftager planternes vækst. Planten bliver stresset når vandes med en 10 procent ethanol løsning og planten dør når vandes med en 25 procent alkoholopløsning. Hvis planternes vækst skal være nedsat, når den vises i en vase, kan denne proces være nyttige.

Isopropylalkohol (gnide)

Isopropylalkohol på 70 procent koncentration er mest almindeligt anvendt til antiseptisk brug. Sprøjtning alkohol på planter i denne koncentration kan dræbe skadedyr som bladlus. Som med ethanol falder hvis en plante er sprøjtet med sprit, det væksten. Planternes vækst er faldet på 5 procent koncentration af sprit og 25 procent koncentration kan meget skade eller dræbe anlægget.

Alkoholiske drikkevarer

Varierende koncentrationer ethanol er til stede i alkoholholdige drikkevarer. Hårde spiritus kan fortyndes og sprøjtes på planterne for at mindske plantevækst. Imidlertid bør vin eller øl ikke anvendes til planter. Det høje sukkerindhold af disse alkoholholdige drikkevarer kan tiltrække bakterie- og svampeinfektioner vækst, som vil mest sandsynligt dræbe anlægget.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com