Hvad forårsager sorte pletter på tomatplanter?

April 24

Hvad forårsager sorte pletter på tomatplanter?

Tomater er den mest populære grøntsag til at vokse i et hjem haven. Hvis sygdom problemer udvikler, kan din tomat høst lide. Flere forskellige sygdomme kan forårsage sorte pletter på tomatplanter, der kan true sundheden for dine tomater.

Septoria Leaf Spot

Denne svampeinfektion er meget almindeligt, vises først som lille, runde pletter på tomat blade ligesom en tomatplante begynder at bære frugt. Som infektionen forskud, pletterne tænder lys i midten og forbliver mørk omkring kanterne. De laveste blade på en tomatplante vise tegn på infektion først og derefter infektionen passerer til nye blade. Til sidst, falde blade fra planten. Varme, våde somre skabe de ideelle betingelser for denne svampeinfektion.

Alternaria Leaf Spot (tidlig Blight)

Hvis de laveste blade på en tomatplante begynde at udvikle brune eller sorte pletter op til 1/2-tommer i diameter, kan du mistanke om tidlig blight--en fælles svampeinfektion. Tidlig blight påvirker sædvanligvis en tomatplante, når anlægget begynder at bære frugt. Til sidst de sorte pletter vil i fællesskab, at udvikle sig til store skjolder. Skjolder kan udvikle en lighed med et mål, med ringe synlig omkring kanterne. Forvent blade bliver gule og tør på planterne. Tidlig blight forekommer normalt i varme og våde vejr.

Kartoffelskimmel

En anden svampeinfektion, der kan decimere tomatplanter i en have, kartoffelskimmel kan påvirke både nedre og øvre blade af en tomatplante. Blade, der udvikler sorte pletter med en hvid vækst, der er opført på undersider markere denne svampeinfektion. Kartoffelskimmel vil forbruge alle tomater på planter umuliggør enhver høst. Cool og våde somre skabe betingelser for kartoffelskimmel.

Bakteriel Spot

En bakteriel infektion, der skaber små sorte pletter på tomat blade og stilke, bakteriel stedet adskiller sig fra septoria leaf spot, fordi centre i steder ikke lysere. Pletter på bladene udvikler ofte en gul ramme før vokser sammen til store skjolder. Look for ujævne steder på grønne tomater. Varme, våde somre sprede bakteriel stedet let fra haven til haven.

Bakteriel plet

Hvis du finder mindre, sorte pletter omgivet af gule grænser på tomat blade, kan du blive konfronteret med bakteriel plet. Svarende til bakteriel spot, bortset fra bakteriel plet vil i sidste ende skabe pletter på grønne tomater. Forventer at fortsætte med at høste tomater med bakteriel plet, men tomat kvalitet kan være lavere.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com