Hvad gasser er i fluorescerende pærer?

August 25

Hvad gasser er i fluorescerende pærer?

Lysstofrør har eksisteret i årtier, men fluorescerende pærer også kendt som Kompakt lysstofrør (CFLs) er relativt nyt. Ligesom andre former for lysstofrør er lysstofrør gas udledning lys, ved hjælp af elektricitet, der strømmer gennem en gas til at producere lys. Lysstofrør arbejde på præcis samme måde som lysstofrør, men er mindre og formet til at passe ind i glødelamper inventar.

Ædle gasser

De væsentligste gasser i en fluorescerende pære er ædle gasser f.eks. neon, argon eller krypton. Ædle gasser er inert, eller ureaktivt og hjælpe med at forhindre kemiske reaktioner fra at bryde ned på indersiden af lysstofrøret. Gasser inde en fluorescerende lys pære er på et meget lavt tryk af omkring 0,3 atmosfærer. El strømmer gennem disse gasser mellem to elektriske terminaler kaldte annode og katode, kraftoverførsel pæren. De ædle gasser er usædvanlig elektriske ledere. De i første omgang modstå strømmen af elektricitet, men deres modstand falder hurtigt, giver mulighed for mere aktuelle til at flyde. Med ingen pauser, vil modstand af disse gasser falde for lavt, forårsager for meget strøm, der flyder mellem dem og brændende ud af lampen. På grund af dette skifter en ballast retning i den aktuelle i en lampe løbende at holde sin hastighed.

Kviksølv

Kompakte lysstofrør indeholder en lille mængde kviksølv. Med lavt tryk inde i en pære bliver kviksølv en gas, blande frit med de ædle gasser. Når elektriske strømstyrke gennem pæren rammer et kviksølv molekyle, kviksølv absorberer noget af dens energi, så reemits det som en foton lys. De fleste af lyset udgivet af kviksølv er i den ultraviolet bølgelængde. En speciel belægning på ydersiden af lys absorberer de ultraviolette lys og udsender en foton af synligt lys. Hvis fosfor belægning af en fluorescerende lys pære, bliver det en sort lysemitterende lilla og ultraviolet lys, der bliver absorberet af plakater, tøj og andre genstande og reemitted som synligt lys. Det er, hvad der forårsager ting at gløde under sort lys.

Gas udledning farver

De andre gasser i en fluorescerende pære kan udsende lys så godt. Selv om det ikke er vigtigt i et fluorescerende pære, er det i andre typer af gas-udledning lys såsom neonlys. Når gas neon anvendes alene uden en fluorescerende belægning, udsender det et rødt skær. Krypton og xenon kan også bruges i "neon" lys, skabe blå eller lilla gløder. Ved at ændre sammensætningen af gasser i en lys, en designer kan brugerdefinerede skræddersy det til at producere en bestemt farve.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com