Hvad giver Loam i jorden?

February 22

Hvad giver Loam i jorden?

Starter en ny haven er nem--bare komme ud rorpind eller skovl og grave. Du kan plante noget i uanset type af jord du har. Men langsigtet vækst og succes afhænger af jord og næringsstoffer i den. Lerjord er anset for at være en perfekt, frugtbar jord.

Typer af jord

Sandjord bevarer ikke vand godt og giver god dræning for planter. Det er dannet fra klipper såsom kalksten, kvarts, granit og skifer.

Mudrede jord er en af de mere frugtbare jorder og består af fine mineraler og organiske partikler. Det dræner næsten samt sand, men rummer næringsstoffer bedre.

Lerjord tilbyde dårlig dræning og klumper sig sammen. Ler får ofte vand-logget, men det bevarer næringsstoffer meget godt og så er en god del af jorden, men ikke en god stand-alone jord.

Lerjord

Lerjord er sammensat af alle tre jordtyper: sand, silt og ler. Det anses for at være den perfekte jord og har cirka 40 procent sand, 40 procent silt og 20 procent ler. Lerjord er ideel til dyrkning, fordi det er næringsrige, afløb godt, men bevarer nok fugt for rødder til at trives.

Bestemme din jordtype

Du kan få en jord test kit fra mange haven butikker eller kataloger samt din lokale udvidelse tjeneste for en meget detaljeret tanken om din jord surhedsgraden og teksturer. Men, hvis du vil bare få en idé om hvad din jordtype er, før du tilføjer organics til det, kan du:

Grab en håndfuld jord og presse den til at danne en kugle. Skub ind i bolden fremad med tommelfingeren, at skabe en "bånd". Hvis du ikke kan gøre det (jorden ikke holde sammen nok), har du en sandet jord. Hvis du kan gøre en kort bånd (ca 1/2 tommer), har du en lerede jord. Hvis du kan danne et bånd nemt (det vil bare holde ud hvis du lade det), du har ler. Også, har du ler hvis du kan begynde at gøre små potter med din håndfuld.

At skabe en lerede jord

Du kan tilføje ting til din jord til at gøre det mere frugtbare, eller mere "lerede." Gødning, anvendes i små doser i det tidlige forår, er en stor kilde til næringsstoffer. Blandet med andre organiske stoffer som blade eller afklippet græs, bør ikke gødning føjet til spiselige afgrøder, når de begynder at blomst eller blad ud. Kompost består af dit køkken scraps (Gem mejeriprodukter eller kød), blade og afklippet græs kan tilføje næringsstoffer til din jord.

Dække det

Såning en cover afgrøde, efter din haven høst vil give dig en stor grøngødning, der vil holde din jord frugtbar. Plantning noget som en markært eller havre i efteråret vil tillade genoplive er din jord før det dækket med sne. I foråret, rake bare ud i blade (sætte i din kompostbunke) og plante igen for.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com