Hvad gør egyptisk bomuld særlige?

June 5

Hvad gør egyptisk bomuld særlige?

Bomuld er en af de mest almindeligt anvendte naturlige fibre i fremstillingen af klud. Hvor det er dyrket vil afgøre kvaliteten af fibrene, og derfor, kvaliteten af den endelige vævet klud. Egyptisk bomuld producerer de fineste bomuldsstof findes.

Geografi

Bomuld er vokset i en række steder rundt om i verden. Det kræver en lang vækstsæson, varme, moderat nedbør og temmelig tung jord. Den fineste bomuld dyrkes er vokset i Egypten langs Nilen. Nærhed til ækvator sikrer varme og en lang vækstsæson. Nærhed til Nilen sikrer tilstrækkelig fugt.

Historie

De tidligste dyrkningen af bomuld dateres til omkring 8000 år siden i Mexico; repræsenteret ved arter Gossypium hirsutum; og er blevet den mest populært dyrkede arter på verdensplan. Den plante, der blev kendt som egyptisk bomuld er en Native American Art kaldet Gossypium barbadense og blev først bragt til Egypten til dyrkning i det nittende århundrede af Mohammad Ali Pasha. Det blev en meget værdifuld eksport til Egypten under den amerikanske borgerkrig.

Bomuld fiber

De særlige vækstbetingelser afgør kvaliteten af fiber. Egyptisk bomuld er speciel, fordi det har usædvanligt lange fibre, eller hæfteklammer. De fleste bomuld dyrkes i den sydlige del af USA er en fast bestanddel af 7/8 til1 1/4 inches. Egyptisk bomuld har oftest fibre 1 1/2 til 2 1/4 inches lang. Den nærmeste variation fundet i Amerika er Pima bomuld der er dyrket i sydvest og har lidt kortere fibre.

Home Decor

Egyptisk bomuld er oftest bruges i produktionen af kvalitet plader, høje ende home decor og frodig tøj. På grund af dens øverste blødhed og holdbarhed er det almindeligt anvendt som strøelse.

Sugeevne

Sugeevne er en anden kvalitet markør for bomuld. Egyptisk bomuld er stærkt absorberende og derfor det nemt accepterer farvestoffer, og resulterer i en levende stof samtidig stadig bevare sin sugeevne. Dette gør det en ideel fiber til håndklæder.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com