Hvad gør jord forskellige?

January 31

Variationer i jordtype har en betydelig indvirkning på planternes vækst og udvikling. Inden du planter din have, altid har din jord testet for at bestemme dens tekstur og struktur.

Tekstur

Jord er typisk opdelt i tre forskellige teksturer - sand, ler og ler. Disse titler refererer til størrelsen af jordpartikler. Sandet jord har stor, løst pakket partikler; lerjord er lille, tætte partikler. Lerjord jord er ideelle, da de har tendens til porøse og løs, hvilket giver mulighed for vand og luft at trænge igennem planternes rødder. Sand- og lerjorder muligvis skal ændres for at lette sund plantevækst.

Organisk stof

Mængden af organisk stof i jordbunden er en anden måde at skelne en jord fra en anden. Jorde, der er mangelfuld i organisk stof tendens til at have dårlig dræning og lav-næringsstof niveauer. Tilføje organisk materiale til jorden vil øge sin dræning evner, hvilket gør det et fælles ændringsforslag til sandy og lerjord. Organisk stof også tilskynder aktiviteten af nyttige organismer i jorden.

Jordens pH-værdi

Jordens pH-værdi er en af de vigtigste faktorer i sund jord, ifølge Arizona Cooperative forlængelse. Jordbund med en pH niveauer af 7 betragtes som neutral. Niveauer lavere end 7 anses for sure; højere beløb er basisk. Jordbundens pH niveauer har en betydelig indvirkning på næringsstoftilgængelighed. Generelt foretrækker de fleste planter jord pH niveauer af 6.0 til 6,8.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com