Hvad gør planter grøn?

March 9

At forstå hvad der gør planter grøn betyder, at du skal forstå en lille smule om det elektromagnetiske spektrum. Grønne planter er alle omkring os--vi endda spise grønne, bladgrøntsager som en måde at opnå tilstrækkelig ernæring.

Anatomi af et anlæg

Alle planter er lavet af tre hoveddele: rødder, stængler og blade. Rødder bruges til at forankre anlægget og lade det optager vand og næringsstoffer. Stænglerne er den vigtigste støtte for blade og transport vand og næringsstoffer. Bladene er den vigtigste del, fordi dette er hvor fotosyntesen opstår.

Fotosyntese

Fotosyntese er den proces, som planterne kan bruge til at lave mad til sig selv. Planter kombinerer CO2, vand og sollys i en kemisk reaktion til at producere sukker. Sukker anvendes til foder anlægget. Ilt er et biprodukt af fotosyntesen reaktion.

Synlige lysspektrum

Det elektromagnetiske spektrum er et stort spektrum af forskellige energi niveauer. En lille del af spektret er det synlige lysspektrum. Det synlige lysspektrum starter med røde og går til violet. Forståelse af spektret er en vigtig del i forståelsen af hvorfor planterne er grønne.

Hvorfor er planter grønne?

Inde i hvert blad er der millioner og atter millioner af bittesmå klorofyl, som tillader planter at udføre fotosyntese og give dem deres grønne farve. Klorofyl absorberer blåt og rødt lys--dette betyder, at de grønne og gule farver reflekteres tilbage, at gøre planter vises grøn.

Fun Fact

Hollænderen Jan Ingenhousz er krediteret med at opdage fotosyntese. I sine eksperimenter bemærkede han, at lys havde påvirket en planter sundhed meget betydeligt. At gøre denne opdagelse overtog 500 eksperimenter.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com