Hvad gør rundorm & segmenterede orme til jorden?

November 18

Hvad gør rundorm & segmenterede orme til jorden?

Segmenteret orme er regnorme og rundorme er de mange sorter af nematoder. Orme er "miniature muldlag fabrikker," ifølge Michigan Department of Agriculture. De fordøje organisk stof i jorden, efterlod næringsrige støbegods. Organisk materiale er lavet til brugbar næringsstoffer med en øget hastighed når orme er i jorden.

Rundorm

Når nematoder spise bakterier og svampe i jord, producerer de kvælstof for plantevækst. Mange spolorm arter spise skadelige bakterier og hjælpe planterne forsvare imod pathogens. Nogle spolorm arter forårsager plantesygdomme og nogle undertrykke sygdom.

Segmenteret orme

Regnorme oprette tunneler i jord, der tillader vand og ilt til at flytte gennem. Vand er absorberet 4 til 10 gange mere effektivt i jorden hvor regnorme tunnel. De flytter også organisk materiale fra jordoverfladen dybere i jorden lag, øge jordens frugtbarhed. Ifølge Michigan Department of Agriculture, har alle den muld, du nogensinde har set igennem fordøjelsessystemet hos mange regnorme.

Jordens frugtbarhed

Rundorm og segmenterede orme er væsentlige elementer i jord fødekæde af gensidigt afhængige levende organismer, som opretter jord ernæring. Mad ernæring er afhængig af jordens ernæring. Orme øge fertiliteten og ernæringsmæssige produktivitet af jord.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com