Hvad gør tilføje kalk til jord til en køkkenhave?

April 7

Hvad gør tilføje kalk til jord til en køkkenhave?

Landbrugs kalk, også kendt som jorden kalksten, er sammensat af calcium eller calcium og magnesium. Hovedformålet med kalk er at øge pH-niveau i haven jord (hvilket gør det mere basisk eller "sød"), i sidste ende korrigere surhedsgraden i jorden. Og da planter ikke er i stand til at få næringsstofferne fra jord, der er alt for Sure, kalk hjælper grøntsager får behov for næringsstoffer og vokse.

Hvad er pH niveau?

PH-niveau er en skala, som beskriver hvordan surt eller basisk jord. Dette bruges til at finde ud af størrelsen af lime skulle reducere jordens surhedsgrad. PH skalaen spænder fra 0 til 14 med midtpunktet af 7 er neutral. Det betyder rækken af syreindhold er fra 0 til 7 og af alkalisk er fra 7 til 14.

pH test

Tjek din jord pH før du tilføjer kalk til din køkkenhave at se hvor meget, hvis nogen, skal du tilføje. En simpel jord pH test kontrollerer surhedsgraden i jorden. Du kan købe en gør det selv-test eller elmåler tilgængelig på de fleste havecentre eller sende en prøve i et laboratorium for mere dybtgående analyse. Køkkenhaver producere bedst ved en pH-værdi mellem 6 og 7.

Hvornår og hvordan man kalk

Hvis din test viser, at jorden skal kalkning, er det bedst at lime din jord i efteråret. Dette giver mulighed for kalk til at arbejde sig vej ind i jorden over vinteren og klar til foråret plantning. Anvende kalk, når du rydde op i køkkenhaven og følg altid anvisningerne trykt på posen. Anvende med en græsplæne eller hånd sprederen og slip som du befrugtende. Aldrig blande gødning med kalk.

Yderligere fordele af kalk

Ud over at øge pH-niveau i havejord, reducerer kalk også toksiciteten af visse elementer i jorden som jern, aluminium og mangan, som alle kunne reducere plantevækst. Tilføje kalk til jord over vinteren giver også essentielle næringsstoffer herunder calcium og magnesium, som hjælper med at holde det sundt gennem det kolde vejr. Nogle gartnere også sige at lime forbedrer jordens struktur og holder ukrudtet.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com